Actualitate

CONSTRUCTORUL CARE SE OCUPA DE GRĂDINIȚA DIN PARCUL MARGHILOMAN A INTRAT ÎN INSOLVENȚĂ! Ce se întâmplă cu lucrările

Situația complicată în cazul proiectului ce viza construcția unei grădinițe moderne în Parcul Marghiloman, în vecinătatea Bisericii ”Sf. Toma”. Firma care a câștigat licitația și avea ca sarcină execuția lucrărilor a intrat în insolvență. În acest moment lucrările sunt abandonate.

Anunțul a fost făcut chiar de viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu, care, întrebat de către unul dintre consilierii locali prezenți la ședința de astăzi, care este stadiul acestor lucrări, a dezvăluit că proiectul a intrat într-un blocaj.

”Situația acolo este mai complicată. Acel constructor a intrat insolvență, lucrările sunt abandonate. Licitația pentru desemnarea constructorului a fost organizată de Ministerul Educației astfel că noi, acum, am luat legătura cu Direcția de Investiții din cadrul Ministerului și ne-am oferit ajutorul astfel încât să punem în siguranță clădirea până în primăvară. Vom contracta lucrări pentru ca să fie așternută o folie de protecție peste acoperiș pentru a fi protejat până la o nouă licitație”, a explicat Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

De asemenea, Apostu a explicat că singura posibilitate pentru deblocarea lucrărilor este reorganizarea licitației, pas pe care îl poate face doar Ministerul Educației pentru că este vorba despre un proiect cu fonduri europene, municipalitatea acoperind doar partea de cofinanțare și nu poarte prelua proiectul.

Viceprimarul a anunțat că firma care câștigase licitația este din Timișoara și trebuia să se ocupe de execuția unui număr de 26 de grădinițe, din toată țara, printre care și cea din municipiul Buzău.

Demersurile pentru construcția acestei grădinițe moderne au fost făcute încă din august 2018 când Consiliul Local a aprobat acest proiect prin care au votat ca unitatea de învățământ să fie construită pe terenul din Parcul Marghiloman, în vecinătatea Bisericii ”Sf. Toma”. Valoarea lucrărilor, prevăzute în proiect, era de aproximativ 330.000 de lei. Primăria contribuia cu 2% , adică adică 6.656,99 lei. Șantierul a fost deschis în 2019 , iar acolo urma să fie amenajat un spațiu modern cu dotări de ultimă generație pentru preșcolarii din zonă.