Actualitate SĂNĂTATE

Cozi la centrul drive-thru. Autoritățile vor să mai amenajeze un flux de vaccinare pentru a reduce timpii de așteptare

sursa: Institutia Prefectului
sursa: Institutia Prefectului

Cele mai multe vaccinuri anti COVID, din ultimele luni, au fost administrate luni.

Conform raportărilor DSP, foarte mulți dintre cei care au ajuns în centrele de vaccinare, luni, au făcut prima doză, fie speriați de boală, fie urmare a restricțiilor impuse celor nevaccinați.

Mai exact, 726 persoane care au amânat momentul ori nu erau hotărâte să se vaccineze au luat decizia de a face acest pas important pentru sănătatea lor și a celor din jur.

Alte 62 de persoane au făcut rapelul, lor adăugându-li-se și buzoienii care au făcut a treia doză de vaccin.

Cei mai mulți dintre vaccinați au optat pentru serul Pfizer, dar și pentru Johnson & Johnson, care se administrează în doză unică.

E îmbucurător că buzoienii au început să meargă la vaccin, spun autoritățile de sănătate publică din județ, care anunță că au în plan ca la finele săptămânii să dea drumul unui nou flux de vaccinare la centrul drive-thru din zona unui centru comercial, acolo unde e cea mai mare aglomerație:

” Înregistrăm o creștere evidentă a ratei de prezentare la vaccin. Facem tot felul de artificii în ața fel încât populația să poată fi servită rapid si sa aibă acces la orice tip de vaccin își dorește fiecare.

Ne pregătim să deschidem un alt flux  la drive-thru, care are foarte mare adresabilitate și mergem în paralel cu toate. În rest,  încercăm să rezolvăm tot ce se poate și să intervenim cu măsuri specifice în focarele pe care le înregistram în diferite unități industriale sau în alte locații cu colectivități umane”, a declarat dr.Carmen Scîntei de la DSP Buzău.