Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

CREȘTE RATA DE INCIDENȚĂ A CAZURILOR COVID-19! Autoritățile anunță zeci de noi îmbolnăviri

coronavirus

Județul Buzău a ajuns la un total de 3334 persoane infectate cu coronavirus. Marți, 20 octombrie, autoritățile de sănătate publică raportează 29 de cazuri noi depistate în ultimele 24 de ore. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 2 și 71 de ani. În total, luni, în județul Buzău, au fost efectuate 146 de teste, 29 dintre acestea fiind pozitive. Astfel, rata de incidență a cazurilor COVID-19 la nivelul județului a crescut la 0,76/ 1000 locuitori.

În Buzău, din totalul de 3334 de persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei, 2721 s-au vindecat. Iar numărul deceselor este de 112. Ultimul deces raportat este cel al pacientului de 77 de ani de la Spitalul Săpoca, mort la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Iată ce spun autoritățile despre acest caz:

DECES NR. 112: pacient în vârstă de 77 de ani din județul Prahova, internat în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, prezintă simptomatologie respiratorie ușoară. Este izolat, i se recoltează probe și este confirmat cu SARS CoV-2. Pacientul este transferat pentru consult și inițiere tratament la Spitalul Județean de Urgență Buzău- Secția Pneumologie. Starea clinică se deteriorează rapid și survine decesul. Comorbidități: demență, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral sechelar.