Actualitate

O nouă amânare! Când s-ar putea întoarce ”acasă” eminescienii. Ultimul termen anunțat

O generație sacrificată și lucrări încă nefinalizate. Așa prezentam într-un reportaj realizat în decembrie 2021 situația întâlnită pe șantierul de la Colegiul Național Mihai Eminescu. Tot atunci, autoritățile anunțau că lucrările sunt pe ultima sută de metri și promiteau că anul școlar 2023-2024 îi va readuce ”acasă” pe eminescienii mutați din 2019 în clădirea de pe strada Transilvaniei. De la ultimele declarații făcute de viceprimarul Ionuț Apostu au trecut șapte luni, timp în care autoritățile au analizat din nou situația astfel că, în urmă cu două zile, primarul Constantin Toma a anunțat o nouă dată la care elevii și colectivul eminescian ar putea reveni în clădirea de pe strada Independenței.

Lucrările de reabilitare și modernizare au început în urmă cu trei ani și chiar dacă erau programate să dureze doar 20 de luni, din păcate, clădirea nu este pregătită să-și primească elevii nici la începutul anului școlar ce va debuta în mai puțin de două luni. Stadiul acestor lucrări a reprezentat în tot acest timp un subiect de care buzoienii au fost în permanență interesați astfel că au încercat să afle informații pe toate căile pe care le au la dispoziție. Una dintre ele este și aplicația interactivă gestionată de reprezentanții Primăriei Buzău, respectiv Buzău City Report. Astfel, pe 19 iulie, un buzoian i-a adresat o întrebare pe acest subiect primarului Constantin Toma.

”Buna seara. Dl primar, ce ne mai spuneți despre sediul liceului Mihai Eminescu din strada Independenței? Când se muta copiii și profesorii în vechiul sediu? Ați spus ca la sfârșitul anului 2021. Mai avem puțin și se termină și 2022”, scrie buzoianul.

Edilul șef al municipiului a răspuns anunțând un nou termen la care colectivul eminescian ar putea reveni ”acasă”.

”Din păcate, au fost și sunt multe probleme cu constructorul care a intrat în urma cu 2 ani în insolvență. Noul act adițional la contract înseamnă finalizarea tuturor lucrărilor până la sfârșitul acestui an. Având în vedere și dotarea nouă cu mobilier care se va face, anticipăm că mutarea se va putea face în prima parte a anului următor”, a scris Constantin Toma.