Actualitate

DA! Ținutul Buzăului merită să fie inclus în clubul Geoparcurilor UNESCO. Votul final, în primăvară

Sursa foto tinutulbuzaului.org

Sunt vești bune despre Ținutul Buzăului.

Geoparcul a primit un prim vot pozitiv și este  tot mai aproape de a intra în rețeaua globală UNESCO. Decizia finală este așteptată în primăvara anului viitor.

Reprezentanții Asociației Ținutul Buzăului au fost cei care au anunțat joi seară faptul că în urma evaluării din vară, geoparcul din județul Buzău a primit un prim vot favorabil de la comisia UNESCO, decizia fiind luată la Paris. ”Asta înseamnă că avem recomandarea de a deveni Geoparc Global UNESCO în 2022,  iar Ținutul Buzăului va primi recunoașterea internațională pe care o merită” a anunțat și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Totodată, Neagu  si-a exprimat convingerea că în primăvară și votul final va fi pozitiv:

”O veste foarte bună!

Ținutul Buzăului a primit un vot pozitiv în Consiliul UNESCO, ceea ce înseamnă că suntem recomandați să devenim Geoparc Global UNESCO în 2022! Rezultatele muncii în echipă încep să se vadă și sunt mândru că Ținutul Buzăului va primi recunoașterea internațională pe care o merită!

În primăvară va avea loc votul boardului UNESCO, care reprezintă ultimul pas și care se bazează pe recomandarea dată astăzi de Consiliul UNESCO. Ne mai despart doar câteva luni de votul final, care va fi cu siguranță unul pozitiv!”.

Reamintim, în luna septembrie, doi evaluatori ai UNESCO au venit la Buzău şi timp de patru zile au verificat mare parte din localităţile ce alcătuiesc geoparcul. La final, aceştia s-au declarat încântaţi de frumusețile locurilor buzoiene, de oameni și de bucatele noastre delicioase, însă au spus și că întotdeauna e loc de mai bine.

În urma votului board-ului UNESCO care va avea loc în primăvara anului 2022 Ținutul Buzăului ar putea deveni al doilea geoparc acreditat UNESCO din România, după Țara Hațegului.

Ce au spus evaluatorii UNESCO despre Ținutul Buzăului se poate citi AICI.