Actualitate

De la 30 de grade la 0, în doar câteva zile! Schimbare radicală a vremii anunțată de meteorologi

Ne așteaptă un week-end cu vreme frumoasă și temperaturi de vară, anunță meteorologii. Putem profita din plin de zilele însorite pentru plimbări lungi în natură. În zona Buzăului, ca de altfel în toată regiunea estică și de sud, vor fi temperaturi de vară. Luni va fi ziua cea mai caldă, prognozează specialiștii, care se așteaptă ca în sudul extrem să se atingă și 31 de grade Celsius la umbră.

”Vom avea o vreme caldă în continuare, cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni, chiar și debutul săptămânii următoare. La scara întregii țări vom conta pe valori între 20 până la 29 grade Celsius. Ziua de luni, săptămâna următoare, pare să aducă cele mai ridicate valori din acest episod și este posibil, în sudul extrem, să vorbim de temperaturi de 30 de grade, posibil în Câmpia Română, în extremitatea sudică a acesteia, de 31 de grade Celsius”, a anunțat directorul Administrație Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, la Antena 3.

De marți însă vremea începe să se schimbe. Vin ploile, mai întâi în nordul și vestul țării, pentru ca de miercuri să se extindă în toată țara. Vremea se va răci considerabil în cea mai mare parte a țării, iar temperaturile vor înregistra scăderi semnificative.

”De marți vom observa o schimbare în evoluție. Vom mai vorbi de valori între 20 până la 29 de grade, însă în a doua parte a săptămânii, începând de miercuri, în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu vor mai depăși 10…15 grade. Vom vorbi de ploi în vestul, în nordul și în centrul țării, în timp ce în sud vor mai fi posibile valori de 15 până la 24…25 de grade Celsius, în special în sud-est. De joi însă, săptămâna următoare, precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării, chiar și minimele vor fi unele mai coborâte, de la valori pozitive în aceste zile, 10…12 grade Celsius, vom vorbi de minime de cel mult 6…7 grade în zonele mai joase de relief și posibil spre 0, chiar -1 grad în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a spus Elena Mateescu.