Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Nehoiu

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ. “Nu susțin decizia de a transforma Nehoiu în spital COVID”

Spitalul Orășenesc Nehoiu nu va fi, deocamdată, transformat în unitate suport COVID. În urma evaluării făcute de autorități la Spitalul Nehoiu, Instituția Prefectului Buzău a ajuns la concluzia că amenajarea unității spitalicești în unitate suport COVID nu este cea mai bună soluție. Așa că dosarul de evaluare nu a fost transmis mai departe Ministerului Sănătății.

“ Am încercat să găsesc soluții mai bune decât transformarea Spitalului Nehoiu în spital COVID. Internarea pacienților COVID la Nehoiu este o decizie de ultimă instanță și deocamdată nu o susțin, pentru că Spitalul Nehoiu este foarte departe de Buzău, transportul pacienților ar aglomera SAJ Buzău, Spitalul Nehoiu nu are dotările necesare pentru a permite tratarea pacienților cu COVID-19. „a declarat în emisiunea Focus News, de la Focus Tv, prefectul Silviu Iordache.

Între timp, autoritățile își îndreaptă din nou privirile spre Spitalul CFR. O soluție ar fi, spune prefectul Silviu Iordache, ca o parte din pacienții post COVID să fie transferați din Spitalul Județean Buzău la CFR, astfel încât să fie eliberate locuri în cel mai mare spital din județ.

“ Intenționăm să transferăm pacienți post COVID din Spitalul Județean în Spitalul CFR. Facem eforturi să aducem o linie de gardă dar și medici, astfel încât să eliberăm Sp. Județean de cât mai mulți pacienți post COVID și să creștem capacitatea de tratare a pacienților cu coronavirus. Inițial, managerul Spitalul CFR nu și-a arătat disponibilitatea pentru a primi pacienți post COVID, pentru că nu avea medici și dotări cu care să realizeze un spital care să îngrijească pacienții, dar, cu spijinul Spitalului Județean și al medicilor, l-am convins să accepte propunerea noastră care, oricum, este pentru o lună, două, până depășim acest moment critic.”

Este nevoie însă de medici dar și de noi investiții la Spitalul CFR, pentru ca pacienții post COVID, care au nevoie de oxigen chiar și după ce s-au negativat, să poată primi îngrijiri de specialitate în această unitate spitalicească.

“ Avem nevoie de asigurarea unei linii de gardă dar și de îmbunătățirea sistemului de alimentare cu oxigen.  Spitalul CFR are o instalație cu 16 guri de oxigen. Tehnicienii de la SJU Buzău au fost ieri și azi și au evaluat instalația și evaluează în continuare îmbunătățirea ei, pentru a face față. Încercăm să ducem și 10 concentratoare de oxigen. Marți am cerut ajutor de la minister pentru concentratoare, mâine așteptăm un răspuns.”, a adăugat prefectul Silviu Iordache, la Focus Tv.