Actualitate

DIN CARANTINĂ, DIRECT ÎN PIAȚA CENTRALĂ. Isprava unui buzoian care vindea țigări de contrabandă, deși ar fi trebuit să stea izolat la domiciliu

Din carantină, direct în piață pentru a vinde țigări. Un buzoian a dat dovadă de inconștiență maximă după ce a încălcat măsurile impuse de DSP, a plecat de acasă, deși era plasat în carantină pentru că intrase în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19,  și a mers direct în cel mai aglomerat loc din Buzău, Piața Centrală.

Bărbatul de 44 de ani a fost depistat miercuri de un echipaj al IJJ Buzău. Jandarmilor le-a atras atenția bagajul voluminos pe care buzoianul îl avea asupra sa. De asemenea, la vederea oamenilor legii, acesta a început să se fâstâcească,  încercând să evite echipajul. jandarmii l-au legitimat și au făcut verificări. Au înțeles rapid de ce bărbatul încerca să se facă nevăzut.

“Un echipaj de jandarmerie a depistat în zona Pieței Centrale din municipiul Buzău un bărbat de 44 de ani, care avea asupra sa un bagaj voluminos, iar la vederea jandarmilor, a afișat un comportament suspect și a încercat să evite întâlnirea cu aceștia. Având în vedere acest aspect, jandarmii au trecut la legitimarea și stabilirea identității acestuia, în urma verificările efectuate, fiind descoperite asupra buzoianului 9720 țigarete netimbrate, pe care le deținea în vederea comercializării. Totodată, verificările au scos la iveală că acesta trebuia să fie în carantină la domiciliu, fiind contact cu un caz confirmat COVID 19.”, se menționează într-un comunicat de presă remis de IJJ Buzău.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări și l-au amendat pe buzoian cu suma de 1000 lei pentru nerespectarea măsurii de carantină la domiciliu.