Actualitate

O VARĂ PLINĂ DE RESTRICȚII PENTRU ȘOFERII DIN BUZĂU. Parcarea, interzisă pe mai multe străzi. Ce șantiere se vor mai deschide

Lucrările de modernizare a două dintre cele mai importante artere rutiere din municipiul Buzău, Transilvaniei și Industriilor, aduc o serie de restricții pentru șoferi. În această perioadă, parcarea este interzisă pe mai multe sectoare din cele două străzi, iar de săptămâna viitoare alte restricții de acest gen vor intra în vigoare.

De joi, 22 aprilie, niciun șofer nu va mai putea să își lase mașina pe Bulevardul Instrustriilor, pe jumătate din lungimea arterei. Iar de săptămâna viitoare, parcarea va fi interzisă pe cealaltă jumătate, spre podul dinspre Bariera Brăilei. De asemenea, de luni, 26 aprilie, și pe strada Transilvaniei, de la intersecția cu strada Bazalt, până la intersecția cu Fundătura Uzinei, parcarea va fi interzisă pentru a permite drumarilor să lucreze în zonă.

Buzoienii trebuie să obișnuiască, de acum, cu restricțiile de trafic pe strada Transilvaniei și pe Bulevardul Industriilor. De săptămâna aceasta, cele două străzi sunt transformate în adevărate șantiere, și așa vor rămâne pe tot parcursul anului.

“Strada Transilvaniei şi Bulevardul Industriilor sunt cele două străzi mari ale Buzăului unde au început lucrările de reabilitare pe fonduri europene. Valoarea proiectului este de 18,6 milioane de euro.  Proiectul a durat destul de mult, dar birocraţia este mare, atât în România, cât şi în Uniunea Europeană. Important este că s-a început. Termenul de finalizare a străzii Transilvaniei este până la finele acestui an. Ne vom apropia şi în zona industrială, iar din primăvara anului viitor vom începe şi pe Bulevardul Unirii, astfel încât până la sfârşitul anului viitor vom avea finalizate toate cele trei străzi mari ale municipiului Buzău.”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Dacă strada Transilvaniei va fi modernizată până la finele acestui an, pe Bulevardul Industriilor lucrările vor dura ceva mai mult. Ținând cont de faptul că aici își desfășoară activitatea cele mai importante firme din Buzău, autoritățile locale au în plan mai multe lucrări astfel încât să atragă la Buzău cât mai mulți investitori.

În afară de cele două străzi reabilitate de săptămâna aceasta, autoritățile locale anunță că după Paște drumarii își vor face apariția și pe alte artere din oraș, astfel încât în următorii 3 ani Buzăul să aibă aproape toate străzile modernizate.

“Suntem în evaluarea celor 6 oferte pentru străzile 1 Decembrie 1918, Republicii, Iazul Morilor. Se lucrează la ultimele detalii pentru proiectul tehnic pentru str. Horticolei, unde vom încredința lucrarea societății Primăriei Buzău, Urbis Serv. Sper, în luna mai, să începem șantierul și aici. Vom continua cu străzi din municipiul Buzău, spre finele lunii mai se vor finaliza cele două străzi începute anul trecut, mă refer la Aleea Arinului și Aleea Castanilor. După ce vom aproba bugetul, vom vedea ce străzi vom mai putea ataca astfel încât să putem continua această luptă de a reabilita total toate străzile, trotuarele și parcările.”, a adăugat primarul Constantin Toma.