Actualitate

Din ce în ce mai cald! Buzăul, sub cod portocaliu de arșiță

Pe final de august, vremea caniculară persistă. După zile bune cu temperaturi de până la 37 de grade, la umbră, mâine, 29 august, va fi și mai cald.

Meteorologii au actualizat avertizările de vreme caniculară și au emis noi alerte. În prima zi a săptămânii, în Buzău sunt așteptate valori de până la 37 de grade Celsius. O avertizare cod galben de caniculă și disconfort termic va fi valabilă pe parcursul zilei de luni. Nici în orele următoare nu va fi mai bine. După o noapte călduroasă, canicula se va resimți și mai tare. Mâine, Buzăul intră sub incidența unei avertizări cod portocaliu, cu excepția zonei de munte unde va fi valabilă o avertizare cod galben. În zona de câmpie a județului, temperaturile vor crește până la 39 de grade, la umbră, însă valorile resimțite vor fi mult mai mari.

“În sudul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei și partea continentală a județului Constanța se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 22 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, anunță ANM.

Abia de la mijlocul săptămânii canicula se va mai domoli. De miercuri, temperaturile încpe să scadă. În plus, treptat, vor apărea și ploile.