Actualitate

Discuții aprinse în mediul online pe tema șoferilor de autobuz din municipiu. Ce le-a atras atenția buzoienilor

Atenția în trafic este esențială pentru siguranță. Fiecare clipă în care ești concentrat la drum, observând indicatoarele, mașinile și tot ce se întâmplă în jurul tău, poate face diferența între un drum în siguranță și un incident nefericit. Este un act de responsabilitate să fii prezent și concentrat, să acorzi prioritate și să fii atent la ceilalți participanți la trafic pentru a evita situațiile periculoase și a menține integritatea ta și a celor din jur.

Mediul online abundă de postări în care buzoienii își strigă of-ul, iar unele dintre ele se referă la șoferii de autobuze. Mai multe fotografii au fost încărcate, iar rețelele de socializare abundă în nemulțumiri la adresa șoferilor profesioniști care încalcă regulile de circulație, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Una dintre fotografii este însoțită de un mesaj din care reiese că doar ce a fost efectuată o manevră periculoasă:

„Daca ar exista o tara a prostilor tu ai fi capitala… Ai facut dreapta dupa ce ai depasit coloana de masini pe linie continua doar ca sa ne bagi pe noi in bordura.Frustratule”, a postat un buzoian pe grupul InfoTrafic.

În comentariile postării, oamenii narează momente din trafic în care protagoniștii erau tot șoferii de autobuz:

„am patit si eu cu un …. de asta.era un accident pe unirii eram prima masina la penultimul semafor. M-am dat jos să scot oamenii din masina si el ma claxona să-mi mut masina”

„Nu este primul care face asa majoritatea șoferilor de la transbuz merg haotic prin oraș nu îi controlează nimeni nu verifica nimeni poliția ce face ? Mai ales ca sunt șoferi profesioniști transporta călători se baga la intimidare în intersecție trec pe rosu la semafoare și multe alte nereguli”

În plus, un semnal de alarmă a lansat unul dintre buzoieni, care precizează că cel mai teamă îi este pentru motocicliștii care pot fi loviți în trafic de șoferii autobuzelor care nu le oferă pasionaților moto atenția necesară, raportându-se chiar la poza pe care a realizat-o.

 avea un tupeu fantastic…daca era o motocicleta sau un sofer incepator il urca pe trotuar garantat

Totuși, sunt și buzoieni care susțin că șoferii nu au soluții și că șantierele din oraș reprezintă motivul principal pentru care șoferii încalcă regulile de circulație:

„Din cauza lucrărilor de pe carosabil care nu se mai termină….. ”

Șansa News.ro a mai abordat subiectul neatenției la volan din partea șoferilor de autobuz AICI.