Actualitate

Este certitudine: Ram Termo Verde scumpește gigacaloria. Ce tarif va avea populația

Prețul gigacaloriei crește în această iarnă și la Buzău. Noile tarife au fost deja aprobate de ANRE și au fost comunicate societății Ram Termo Verde. Potrivit directorului tehnic, Giani Matei, majorarea este destul de mare însă necesară astfel încât, la rândul ei, societatea de termoficare să poată acoperi scumpirile la gaze și energia electrică.

”Ieri (miercuri, 5 octombrie) a fost comitet de reglementare la ANRE și ni s-au aprobat noile tarife. La rețeaua de transport noul tarif este de 1032 de lei, cu TVA, iar la rețeaua de distribuție tariful de anul acesta este de 1110 lei. În procente, vorbim de 19% creșterea la distribuție și 36% la transport”, a spus Giani Matei, directorul tehnic, pentru sansanews.ro.

Geani Matei

Totuși, tariful suportat de populație rămâne neschimbat, majorarea fiind acoperită printr-o subvenție alocată din bugetul local.

”Așa cum a anunțat și domnul primar, se va propune Consiliului Local ca la populație tariful să rămână nemodificat, respectiv 450 de lei pe gigacalorie. Practic, populația va plăti aceeași sumă pe care a plătit-o iarna trecută”, a mai spus Giani Matei.

Noile tarife vor fi cuprinse într-un proiect care va fi supus dezbaterii publice, procedură pentru care deși era nevoie de 30 de zile, anul acesta, autoritățile din Buzău vor face o derogare astfel încât proiectul să ajungă mult mai repede pe masa aleșilor locali, pentru a fi supus votului.

Geani Matei

Asta pentru că, potrivit declarațiilor directorului tehnic, Giani Matei, în jurul datei de 20 octombrie se așteaptă să înceapă furnizarea agentului termică către populație, iar RAM Termo Verde ar trebui să aibă aprobate noile tarife, pentru ca, la rândul ei, să-și poată achita facturile către furnizorii de gaze.