Actualitate

Examinator auto din Buzău, acuzat de hărțuire sexuală de o candidată la obținerea permisului de conducere. Este în desfășurare și o anchetă penală

Acuzații grave la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Buzău după ce, în spațiul public, au apărut mesaje private pe care un examinator auto le-ar fi trimis unei candidate la obținerea permisului de conducere.  Sunt mesaje explicite în care funcționarul îi face avansuri tinerei de 20 de ani pe care o invită la cafea. Fata acuză că, în urma refuzului invitației, ar fi picat de patru ori examenul auto.

Situația a fost denunțată de tânără superiorilor examinatorului, iar aceștia au declanșat verificări. O echipă din cadrul Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări s-a deplasat la Buzău pentru o cercetare disciplinară. Nu se cunosc rezultatele cercetării, dar ceea ce este cert este că examinatorul a fost lăsat să își continue activitatea la Serviciul Permise Auto. Între timp, lucrurile au luat o nouă turnură, același examinator fiind vizat într-o anchetă penală pornită de la plângerile aceleiași tinere.

Declanșarea cercetărilor a fost confirmată și de subprefectul Constantin Cristea, în atribuțiile căruia intră coordonarea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Buzău. În declarațiile acordate sansanews.ro, Constantin Cristea confirmă că un angajat din acest serviciu este vizat într-un dosar privind o presupusă faptă de corupție. Este vorba despre un bărbat de 33 de ani, angajat din 2021 la SRPCIV Buzău. Surse de presă au confirmat pentru ȘansaNews că funcționarul cercetat este același cu cel acuzat de hărțuire.

În ciuda evidențelor care reies din cele două anchete-cea disciplinară și cea penală- dar și a declarațiilor publice care vin de la vârful Instituției Prefectului-Județul Buzău, examinatorul a fost lăsat să lucreze, în continuare, în cadrul Serviciului public, ceea ce contravine regulamentelor, dar și practicilor în situații similare.