Divertisment

EXCLUSIV! ARTA POPULARĂ NU SE PIERDE. Cristi Micu, nepotul „Tezaurului Uman Viu” din Sărulești, a filmat un videoclip

Este nelipsit de la evenimentele artistice organizate de Centrul Cultural din Buzău, iar prestația sa muzicală stârnește ropote de aplauze. Cristi Micu, nepotul lui Mircea Micu, ultimul buciumaș din Buzău, declarat Tezaur Uman Viu de UNESCO în 2013, are un nou videoclip.

Mircea Micu

Melodia înregistrată pe dealurile din Beceni, este dedicată apicultorilor, iar tema a fost aleasă chiar de artist, fiind el însuși apicultor.

Eu sunt apicultor. Am 90 de familii de albine. Îngrijesc albine din 2011 și iubesc foarte mult aceste ființe care ne hrănesc și de aici mi-a venit ideea acestui videoclip” , a spus Micu Cristian, artist popular.

Textul melodiei este scris de Nina Stamate, iar orchestrația aparține lui Adrian Grigoraș.

Criti Micu mărturisește că talentul artistic l-a moștenit de la unchiul său și că tot Mircea Micu, acum trecut de 80 de ani, la învățat să cânte la cimpoi și bucium. Prima dată a cântat la un instrument la zece ani, însă apoi a renunțat. S-a reapucat de cântat în urmă cu trei ani.

Cristi Micu  este prezent peste tot unde poate promova arta populară și moștenirea lăsată de unchiul său. Alături îi este și nepoțica din partea fiicei mari căreia dorește să-i insufle dragsoitea pentru muzică.