Actualitate

Exclusiv! Cârnații erau covrigi și nu s-au dus cadou, ci s-au vândut. Verdictul procurorilor DNA în privința presupusului plocon la Ministerul Sănătății

După suspiciunile de mită sub formă de cârnați de Pleșcoi care ar fi fost duși plocon la Ministerul Sănătății, de o echipă de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, cu ocazia supunerii aprobării unei noi organigrame a unității, vine și răspunsul procurorilor anticorupție. Cazul a ajuns în atenția acestora, fiind sesizat atât de o angajată a spitalului, cât și de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Presupusa mită a fost filmată începând de la frigiderele spitalului în care s-au păstrat pungi cu cârnați, continuând cu momentul în care mașina care pleacă la minister este încărcată cu sacoșe, și ajungând la momentul în care directoarea economică a spitalului intră în minister, însoțită de șofer, având mai multe sacoșe asupra lor.

Cazul a ajuns în atenția publică în vară. Inițial, jurnaliștii de la Europa Liberă au realizat o amplă investigație, cu imagini și detalii, prin care au arătat cum angajați ai spitalului ar merge cu sacoșe pline cu daruri la București, la Ministerul Sănătății. Jurnaliștii au arătat că un avertizor de integritate din spitalul de la Săpoca a filmat și fotografiat, pas cu pas, cum sacoșe cu cârnați de Pleșcoi ar fi plecat de la spital la minister în data de 23 mai. Mașina spitalului este filmată inclusiv în fața ministerului. Iar directoarea economică a Spitalului Săpoca și șoferul care a condus mașina unității au fost filmați intrând în sediul ministerului cu mai multe sacoșe.

Ulterior, deputatul USR Emanuel Ungureanu a mers la DNA și a depus o sesizare, cerând rezolvarea acestui caz. Recent, parlamentarul de Buzău a primit și un răspuns oficial de la DNA. Procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale concluzionând că nu ar fi fost vorba despre nicio șpagă.

“Cei de la DNA nu au audiat-o pe martora principală care mi-a trimis mie imagini cu pungile pline cu cârnați, numărul de mașină, numele șoferului, a  personalului care a plecat cu plocoane la minister. DNA mi-a trimis o soluție de clasare care dacă n-ar fi tragică, ar fi comică, spunând că nu erau cârnați în pungi, ci covrigi, că mașina n-a plecat să ducă cârnați, ci cu documente la minister, în mod legal, și pe drum a găsit niste covrigi și nu i-a făcut cadou vreunui funcțioanr, ci au vândut covrigii. Apare și suma cu care i-ar fi vândut în minister. DNA  a acceptat fără nicio problemă această variantă halucinantă cu mașina unui spital public merge încărcată cu pungi la minister, cu funcționari plătiți să își facă treaba, iar, printre acte, mai vând niște covrigi”, a declarat, la Focus Tv, deputatul Emanuel Ungureanu.

Parlamentarul buzoian spune că este inacceptabilă decizia DNA ținând cont de probele depuse de avertizorul de integritate.

“Doamna care lucra la Săpoca i-a filmat pe cei care au plecat cu pungi din frigiderul instituției, a trimis la DNA imaginile, doamna a a denunțat faptele, a filmat frigiderul de lângă biroul managerei, de unde au plecat la București. A trimis la DNA mail cu imagini, cu ore exacte, detalii despre mașina cu sacoșe și a cerut atunci să fie organizat un flagrant la București. Cei de la DNA au spus că nu au mașină, mijloace tehnice pentru flagrant, că aveau acțiune la Galați. A rămas o poveste de cancan, DNA îmi scrie că nu sunt suficiente mijloace de probă.”

În final, procurorii au clasat plângerile celor doi, arătând că, în timpul audierilor, cei doi angajați ai spitalului au explicat că în sacoșe erau covrigi care au ajuns la funcționarii din minister, contra cost. Vezi facsimil!

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Asta sa i o spuneti lui mutu,chiar credeti ca va citesc articolele numai analfabeti functionali sau va adresati idiotilor?

  • FRATILOR TRAIM INTR O LUMEA A HOTILOR SUNT HOTI INTRE HOTI ASA CA LATRAM DEGEABA CUM SPUNE CINTECUL AIA HOTI ASTIA HOTI MAMA LOR LA TOTI .LA PUSCARIIIEEEEE DAR NU MAI SUNT LOCURI