Alertă Coronavirus Buzău

EXCLUSIV: DESCHIDEREA SECȚIEI DE MEDICINĂ INTERNĂ DIN SPITALUL JUDEȚEAN, AMÂNATĂ

Singura secție de Medicină Internă din județul Buzău, cea de la Spitalul Județean, rămâne închisă și marți, deși Direcția de Sănătate Publică anunța săptămâna trecută că activitatea de aici va fi reluată de luni, 1 iunie.

Secția a fost închisă pe 27 mai, după ce o infirmieră a fost depistată pozitivă iar o zi mai târziu, 13 pacienți și alte 3 cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19. Era cel de-al doilea val de îmbolnăviri în rândul bolnavilor, a asistentelor și infirmierelor din Spitalul Județean și a doua oară când specialiștii epidemiologi luau decizia suspendării activității pe secția de Medicină Internă din Spitalul Județean.

Astfel, de atunci secția de Medicină Internă a fost dezinfectată de două ori, iar managerul Spitalului Județean a decis ca pe lângă procedura recomandată de Direcția de Sănătate Publică să mai ia o serie de măsuri. Mai exact, au fost schimbate saltelele la toate cele 80 de paturi și a fost făcută o curățenie generală, fiind văruite toate saloanele.

”Nu vom deschide astăzi Secția de Boli Interne. Am mai amânat cu o zi mutarea pacienților internați până acum pe secția Diabet și Nutriție pentru că am decis ca pe lângă dezinfecție să facem și o igienizare completă a spațiului , inclusiv schimbarea saltelelor la toate paturile”, a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean Buzău.

Secția Boli Interne va fi pregătită să-și primească pacienții începând de miercuri.

La acest moment sunt internați pe secția Diabet Nutriție 14 pacienți care, miercuri, odată cu reluarea activității secției de Boli Interne, vor fi mutați în secția unde sunt de obicei tratate afecțiunile pe care le au.

În schimb, personalul medical de pe secția Boli Interne rămâne insuficient ca urmare a diagnosticărilor cu COVID-19. Astfel, din cele 21 de asistente care asigurau, în mod normal, activitatea aici, mai sunt la serviciu 6 persoane (8 sunt în spital fiind  pozitive la SARS-CoV-2 și 7 asistente în izolare).

În cazul infirmierelor, situația este și mai gravă, în prezent doar o singură persoană fiind în activitate dintr-un total de 12 câte are secția. (5 infirmiere sunt confirmate COVID-19, 1 concediu medical și 5 în izolare).

Vestea bună este că la capitolul medici, secția poate conta pe toți cei trei medici. ”Nu vor fi probleme nici în rândul cadrelor medicale pentru a se asigura turele pentru că se vor completa cu personalul medical de la secția Diabet Nutriție și dacă va mai fi nevoie, se va detașa personal și de alte secții”, a explicat Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Primul pacient depistat pozitiv la testul pentru coronavirus pe secția de medicina interna, a fost în data de 15 mai 2020, datorita neefectuari la timp al tirajului epidemiologic a dus la îmbolnăvirea mai multor pacienți și cadre medicale. Ca doar, cadrele medicale nu au adus de acasă covid la pachet și l-a împărțit pe secție. Va rog nu mai scrieți lucruri neadevărate și nu mai aruncați cu noroi în cadrele medicale care în aceste 2 luni au lucrat în condiții maxime de stres și cu echipament minim.