Alertă Coronavirus Buzău

EXCLUSIV! ȘTIREA DE LA MIEZUL NOPȚII!! 18 noi cazuri COVID-19! Crește alarmant numărul persoanelor infectate.

Explozie de cazuri COVID-19 în această seară . 18 noi confirmări au venit în urma testării. Numărul total al persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns în acest moment, la Buzău, la 271.  

Tot în această seară Buzăul înregistrează și cel de-al patrulea focar din județ, după cartierul Poștă, satul Râmnicelu și Spitalul Județean. Este vorba despre fabrica de parbrize de unde provin jumătate dintre cazurile confirmate în această seară.

Rezultatul vine la doar câteva ore după ce s-a dat alarma printre muncitorii de pe Aleea Industriilor. Totul a pornit de la un angajat în vârstă de 55 de ani, diagnosticat în cursul zilei de astăzi. Bărbatul a fost internat la spitalul din Râmnicu –Sărat , iar în urma lui Direcția de Sănătate Publică a demarat  o anchetă epidemiologică. Cum inițial au fost identificați doar 3 contacți direcți ai muncitorului, medicii epidemiologi au decis ca fabrica să-și poată continua activitatea începând de mâine, producția fiind oprită doar în cursul zilei de vineri.

Totuși, explozia de cazuri, cel mai probabil, va schimba decizia epidemiologilor mai ales că atunci când sunt înregistrate cel puțin trei cazuri de îmbolnăvire într-un singur loc pot declara existența unui focar, fapt care impune măsuri de carantină.