Actualitate SĂNĂTATE

Farmacist buzoian, la vârful Agenției Naționale a Medicamentului

Buzoianul Răzvan Prisada, vicepreședinte al Colegiului Farmaciștilor din România, este noul președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale. Prisada a participat la concursul pentru funcția de președinte organizat în luna februarie. A trecut cu brio de fiecare probă astfel că în final a obținut mandatul de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului. Concursul s-a desfășurat pe parcursul lunii februarie și a constat în trei etape: verificarea dosarelor, proba scrisă și interviul. Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Sănătății, Răzvan Prisada a fost admis cu un punctaj final de 84,80.

Răzvan Prisada este absolvent al Facultății de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, promoția 2004. În 2015 a obținut titlul de Doctor în științe medicale – domeniul Farmacie. Din 2011 este președinte al Colegiului Farmaciștilor Buzău, iar din 2016 este vicepreședinte al organizației naționale.

Agenţia Naţională a Medicamentului  este o instituţie aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii și are competențe în domeniul medicamentelor, dispozitivelor medicale şi evaluării tehnologiilor medicale.