Actualitate Blitz

(FOTO) A fost o noapte magică! Imagini spectaculoase cu ploaia de stele în diverse colțuri ale județului

Sursa foto Fb/ IacobInimioara Căpățînă

Un adevărat spectacol s-a derulat noaptea trecută pe cer. A fost înregistrată cea mai spectaculoasă ploaie de stele căzătoare din acest an. Fenomenul astronomic, potrivit specialiștilor, are loc în fiecare vară. Activitatea Perseidelor, roiuri de meteoriți, a început în 14 iulie și va dura până pe 1 septembrie. Weekend-ul acesta, însă, s-a înregistrat activitatea maximă.

Noaptea trecută, în localitățile în care cerul a fost senin, buzoienii s-au strâns în diverse locuri în care au putut observa spectacolul astronomic. Lopătari a fost una dintre zonele în care localnicii s-au putut bucura din plin de ploaia de stele căzătoare. Fenomenul a fost imortalizat cu ajutorul aparatelor foto, iar instantaneele postate pe rețelele de socializare sunt admirate de mii de internauți.

Perseidele văzute de la Lopătari, Malu Roșu Sursa foto FB/ IacobInimioara Căpățînă

Ploaia de stele a fost așteptată și de buzoianul Teodor Cârdei, pasionat de fotografie. Locul de observație a fost unul inedit: Lacul Vulturilor.

Sursa foto Fb/ Teodor Cârdei

Și turiștii de la Scărișoara, Cislău, au stat cu ochii pe cer, nerăbdători să fie martorii unui fenomen astronomic special.

Specialiștii spun că Perseidele vor putea fi observate și în noaptea de duminică spre luni, după ora 23:00, dar la intensitate mai scăzută.