Actualitate Social

(FOTO) Comună în plină dezvoltare. Canalizare și apă potabilă în satele din Chiojdu

foto: arhivă

Servicii de apă potabilă și canalizare în fiecare zonă a comunei, pentru un trai cât mai ușor. Este un obiectiv pentru îndeplinirea căruia autoritățile din comuna Chiojdu fac pași importanți.

În anul 2023 sunt încă multe localități în care infrastructura este la pământ. Sunt sate întregi în care nu există rețea de apă potabilă, iar de canalizare nici nu poate fi vorba. Sunt, însă, și localități care înregistrează progrese vizibile la acest capitol. La Chiojdu, de exemplu, autoritățile locale au planuri mari pentru modernizarea comunei. Unele proiecte sunt în plină desfășurare, altele s-au încheiat deja. Este și cazul proiectului privind racordarea a zeci de locuințe la rețeaua de canalizare, lucrare destul de complicată, dar care s-a încheiat cu succes, zilele trecute.

“Informăm locuitorii comunei Chiojdu cu privire la faptul că astăzi a fost finalizată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare în zona terenului de sport din satul Chiojdu, reușind astfel să branșăm un număr de 37 gospodării la rețeaua principală de canalizare. O lucrare deloc ușoară, săpăturile ajungând să măsoare și 3 metri pe alocuri. Lucrarea a fost executată în regie proprie, iar în acest fel am reușit să economisim cheltuieli cu manopera în valoare de aproximativ 500 000 lei”, anunță, pe Facebook,primarul PNL Gheorghe Neamțu.

Într-un stadiu destul de avansat se află un alt proiect așteptat de zeci de familii din comună. Este vorba despre lucrări de extindere a rețelei de apă. Astfel, locuitorii satului Plescioara vor beneficia, la finalul lucrărilor, de apă curentă, în gospodării.

“Vești bune avem și pentru locuitorii satului Plescioara, pe care îi informăm cu privire la faptul că zilele trecute am semnat autorizația de construire privind extinderea rețelei de alimentare cu apă potabilă a satului Plescioara. În perioada următoare, imediat ce primim materialele necesare, vom începe și execuția acestei lucrări, de o mare importanță pentru noi toți. Totodată, vă aduc la cunoștință faptul că execuția lucrărilor de reabilitare a stației de captare/ tratare apă potabilă/ gospodării de apă în comuna Chiojdu este în derulare. Cu o valoare totală a proiectului de 4.654.905,50 lei, facem și aici progrese vizibile de la o săptămână la alta, urmând ca după finalizarea modernizării stației de captare, calitatea apei potabile să crească în mod considerabil”, transmite primarul liberal Gheorghe Neamțu.