Actualitate

(FOTO) Eroii nu mor niciodată! Ceremonii speciale de comemorare a eroilor de la Mihăilești, în preambulul Zilei Pompierilor

Eroii de la Mihăilești nu vor fi uitați niciodată! An de an, atât pe 24 mai, ziua în care s-a produs cea mai mare tragedie de pe șoselele din România, dar și cu alte ocazii, cei 7 pompieri eroi care și-au pierdut viața în timpul intervenției din 2004 sunt comemorați de colegi și rude.

Astfel de ceremonii speciale au avut loc marți, 12 septembrie, în preambulul Zilei Pompierilor din România. La monumentul ridicat la Mihăilești, în locul tragediei din 2004, a avut loc o slujbă religioasă. Ulterior, conducerea ISU Buzău și angajați ai inspectoratului au depus coroane și jerbe de flori în memoria celor 7 salvatori eroi.

“Cu respect și recunoștință astăzi îi comemorăm pe cei 7 pompieri care și-au pierdut viața în tragedia de la Mihăilești. Data de 24 mai 2004 a rămas în istorie ca cea mai neagră zi din familia pompierilor buzoieni. De atunci, an de an și cu prilejul Zilei Pompierilor din România la monumentul ridicat în cinstea eroilor pierduți la Mihăilești are loc o ceremonie religioasă, urmată de depunerea de coroane și jerbe de flori”, transmite ISU Buzău.

O astfel de ceremonie a fost organizată și la Statuia Eroului Pompierilor din Dealul Spirii – Căpitanul Pavel Zăgănescu.

“Datoria noastră este de a ne reînnoi permanent promisiunea de a nu uita niciodată devotamentul lor fără margini și de a continua să le onorăm memoria prin servirea și protejarea comunității noastre. Vor rămâne veșnic în sufletele noastre și nu vom uita niciodata sacrificiul suprem înfăptuit de camarazii noștri. Glorie eternă eroilor pompieri! “

Ziua Pompierilor din România este marcată, în fiecare an, pe 13 septembrie, ocazie cu care salvatorii din întreaga țară organizează o serie de activități.