Actualitate SPORT

(FOTO) Pe urmele campioanei Steluța Duță! Pugilistă din Smeeni, aur la Cupa României de Box Feminin

Practică un sport de contact, un sport dur care nu atrage foarte multe reprezentante ale sexului frumos. Pentru Georgiana, însă, să urce în ring și să lupte, să dea tot ce are mai bun pentru a urca pe podium, reprezintă cea mai mare dorință.

Georgiana Mogoș, o tânără din Albești, comuna Smeeni, este una dintre pugilistele de la CSM Buzău care demonstrează că dacă îți dorești ceva cu adevărat, poți reuși. Atrasă de mică de acest sport, Georgiana nu s-a dat bătută până nu s-a văzut în ring și pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

“De mică m-a atras acest sport de contact. Am ales boxul deoarece te schimbă ca om, înveți să lucrezi în echipă chiar dacă în ring ești de unul singur. Te și îmbărbătează ca și caracter și te întărește pentru clipele când clachezi.”

Iar rezultatele muncii asidue nu au întârziat să apară. Buzoianca a avut norocul să aibă antrenori de renume, care să o ajute să își transforme visul în realitate. A fost remarcată de profesorul Constantin Voicilaș, cel care a ajutat-o și să facă primii pași în box. Apoi, a ajuns să fie antrenată de campioana Steluța Duță.  Talentul cu care s-a născut și sfaturile date de cei doi antrenori au ajutat-o pe Georgiana să urce pe podium la numeroase competiții. De pildă, în 2019, a câștigat argintul la Campionatele Balcanice din Antalya, premiul de suflet pentru tânăra din Smeeni. Iar zilele trecute, la Cupa României de Box feminin, organizată la Ploiești, a urcat pe prima treaptă a podiumului la categoria senioare, aducând la Buzău medalia de aur.

“Am boxat cu o sportivă de la clubul de box din Medgidia. A fost un meci plin de emoții pentru mine, dar un meci scurt pentru că am câștigat prin inferioritatea adversarului”, a povestit Georgiana Mogoș pentru șansanews.ro.

Sursa foto Facebook/ Steluta Robotelul De Aur

Sursa video Facebook Răzvan Nicula

Medalia de aur obținută de Georgiana este una dintre cele 7 cu care se întorc de la Ploiești sportivele de la CSM Buzău.

“Cupa României de box Feminin 2023,s-a desfășurat la Ploiești ,unde clubul CSM Buzău a participat cu 9 sportive ,dintre care 7 sportive au fost medaliate! Palmaresul clubului s-a îmbogățit cu 2 medalii aur prin sportivele ,Manea Ramona Mihaela 50 kg tineret și Georgiana Mogoș 81 kg senioare,1 medalie de bronz prin sportivă Bolocan Cristina Georgiana 48 kg junioare, medalii de argint prin sportivele Irina Nancu 70 kg senioare,Ana Maria 57 kg senioare, Nancu Alexandra 70 kg tineret,și Dudău Alexandra 66 kg tineret. Însă și cele două sportive care au căpătat doar experiență ,vor reuși cu siguranță Șotârcă Ariana 54 kg junioare! și Frățilă Eliza 66 kg junioare!

Pregătirea profesională și morală a întregului colectiv de sportive ,a fost susținută de antrenor principal Duță Steluța, antrenor emerit Voicilaș Constantin și antrenor secund Manole Florin! Mândri de reușitele tuturor sportivelor și succes în noile competiții!”