Actualitate

(FOTO&VIDEO) A început BAC-ul de toamnă. Candidat: „Cine credeți că a ajuns la subiectul 3?”

781 de tineri din Buzău sunt prinși, zilele acestea, de febra examenelor, astăzi începând bacalaureatul de toamnă. Potrivit IȘJ Buzău, la prima probă au fost așteptați aproape 400 de candidați, dintre care 341 de la profil real și 38 profil umanist.

Imediat după prima probă, candidații, odată ieșiți din sălile de examen, s-au împărțit în două: pe de o parte cei care speră că vor promova examenul cu notă bună, iar de partea cealaltă cei care sunt convinși că vor dau din nou examen, anul viitor.

Pentru unii, subiectele au fost ușoare, așa că tinerii se așteaptă să obțină diploma de bacalaureat. Alții însă nici nu au ajuns să abordeze la subiectul cu numărul 3.

La primul subiect, candidații au primit un fragment din „Însemnările mele” de Maria Banuș, iar pe baza acestuia au avut de răspuns la mai multe întrebări. La subiectul doi, candidații au primit o poezie de Tudor Arghezi și, pornind de la ea, au avut de scris despre relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. La ultimul subiect, candidații trebuiau să prezinte tema și viziunea despre lume într-o operă de Mihail Sadoveanu sau George Călinescu, respectiv din „Baltagul” sau „Enigma Otiliei”.

Sesiunea de toamnă a venit și cu o premieră: digitalizarea evaluării. Concret, lucrările se scanează și nu se mai trimit fizic în alte județe, scutindu-se anumite costuri. După examen, când au predat lucrările asistenților din sală, acestea au fost scanate și introduse într-o platformă securizată. Tinerii nu sunt foarte hotărâți în ceea ce privește planurile de viitor și admit că digitalizarea examenelor e un lucru bun, deși nu sunt foarte siguri ce se va întâmpla cu lucrările lor.

Bacalaureatul de toamnă continuă mâine cu proba obligatorie a profilului și vineri cu proba la alegere a profilului și a specializării. Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 august, până la ora 12:00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 29 august.

Etichete