Actualitate

(FOTO&VIDEO) Bandă de hoți din locuințe, destructurată. Unul dintre spărgători abia ieșise din închisoare

O bandă de hoți care a băgat spaima în locuitorii municipiului Buzău, vara aceasta, a fost destructurată de polițiștii buzoieni. Cei 3 hoți, toți din Iași, cu antecedente, au fost prinși în timp ce încercau să fugă din țară prin diverse puncte de trecere a frontierei.

Cei 3 ieșeni, vechi clienți de-ai polițiștilor, au ajuns la Buzău luna trecută, după ce au spart locuință după locuință în alte județe din țară. Unul dintre ei abia ieșise din închisoare unde a ispășit o pedeapsă pentru fapte similare. Au ajuns în municipiul Buzău și, prin același mod de operare, adică forțând ușile cu ranga, au pătruns într-o locuință de unde au plecat cu 30.000 lei și bunuri în valoare de 2.000 de lei. Apoi, au încercat să fure obiecte de valoare din alte două case, însă nu au reușit. După ce proprietarii au anunțat polițiștii despre spargerile în lanț, oamenii legii au demarat verificări și au reușit să-i identifice pe făptași. Iar pe 9 august unul dintre hoți a fost și reținut fiind ridicat de pe aeroportul din Iaşi, de unde intenționa să fugă departe de țară.

“Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie-august a.c., bănuiţii ar fi pătruns prin efracţie şi ar fi sustras bani şi alte bunuri dintr-o locuinţă din municipiul Buzău, în valoare totală de 32.000 de lei. De asemenea, ar fi încercat să sustragă bunuri din alte două locuinţe, provocând pagube estimate la 5000 de lei. Faptele au fost sesizate poliţiei de către părţile vătămate, două femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 32 şi 68 de ani, toţi din municipiul Buzău”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Cercetările au continuat iar zilele trecute au fost prinși și ceilalți doi făptași.

“În urma investigaţiilor şi a probatoriului administrat de poliţiştii de investigaţii criminale din Buzău, pe numele celor doi bărbaţi au fost emise mandate de aducere. Bărbaţii, în vârstă de 37 şi 51 de ani, ambii din Iaşi, au fost depistaţi la punctul de trecere al frontierei Petea, din Satu Mare, în timp ce încercau să părăsească teritoriul țării. Cei doi au fost conduşi la poliţie pentru audieri.”

Ulterior, polițiștii au descins la 6 imobile frecventate de ieșeni. Au fost ridicate mai multe telefoane mobile, diverse sume de bani, dar şi un recipient cu substanțe psihoactive.

“Sâmbătă, 13 august a.c., în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău, poliţiştii au efectuat 6 percheziţii domiciliare în Iaşi, la imobile utilizate de bănuiţi. În urma activităţilor investigative, au fost ridicate în vederea cercetărilor mai multe telefoane mobile, 750 de euro, 187 de lei şi un recipient cu o substanţă albă, pulverulentă, susceptibilă a avea efecte psihoactive. Pe bază de ordonanţă, poliţiştii i-au reţinut pentru 24 de ore, ulterior instanţa dispunând arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.”

De-a lungul anilor, cei 3 hoți din Iași au fost cercetați în mai multe rânduri pentru diverse ilegalități, în special pentru furturi din locuințe, fiind și condamnați. Unul dintre cei 3 face parte dintr-un clan cunoscut din Iași, clanul Oarză.