Actualitate

(FOTO&VIDEO) Cea mai importantă universitate din sud estul țării și-a prezentat oferta la Buzău

Sursa foto FB/ Universitatea Dunărea de Jos

Sute de liceeni din întreg județul Buzău, care mai au un an sau doar câteva luni până la finalizarea studiilor și încă nu știu la ce facultate să se înscrie, au avut astăzi șansa de a cunoaște oferta celei mai importante universități de stat din sud estul țării. Reprezentanții Universității “Dunărea de Jos” din Galați au venit mai aproape de tineri pentru a le prezenta oferta celor 14 facultăți, dar și ce înseamnă viața de student în campusul instituției.

“În cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați funcționează 14 facultăți, 78 programe de studii universitare de licență, 52 de programe de studii de  masterat, 4 școli doctorale și 16  domenii de studii universitare de doctorat.”

La Târgul Educațional organizat la Buzău, reprezentanții facultăților au venit în fața tinerilor cu momente speciale, tombole și prezentări interactive.

Le-au vorbit despre programele de studiu și specializările de la admiterea din acest an, dar și despre oportunitățile în carieră. Tinerii, veniți la târg din tot județul, s-au arătat încântați că un astfel de eveniment a fost organizat chiar la Buzău, fără a mai fi nevoiți să meargă ei în marile centre universitare pentru informații despre facultăți.

Târgul Educațional al Universității “Dunărea de Jos” din Galați nu a fost organizat întâmplător la Buzău. Aici, din toamna anului trecut, și-au deschis porțile 3 facultăți din cadrul universității:  Educație fizică și sportivă, Drept și Agricultură. În primul an de la înființare, la Buzău au fost disponibile 170 de locuri.

Ideea deschiderii la Buzău a unor facultăți ale celei mai importante instituții de învățământ superior din sud-estul țării s-a conturat în urmă cu 2 ani. Iar din 2021 s-a și concretizat.