Actualitate

(FOTO&VIDEO) Responsabili de mici! Peste 130 de copii, prezenți la Buzău pentru a-și demonstra cunoștințele privind regulile de circulație

Peste 130 de copii, din 28 de județe, se întrec la Buzău în cadrul finalei celei de a 43-a ediții a concursului național Educație rutieră – Educație pentru viață. Festivitatea de deschidere a concursului a avut loc duminică, urmând ca participanții să treacă, zilele acestea, prin mai multe probe. Concursul se va încheia pe 5 iulie.

Este vorba despre o competiție ce care scopul de a veni în sprijinul copiilor, de a-i învăța de mici regulile de circulație și importanța respectării lor pentru a fi în siguranță.

 “La etapa finală a competiţiei naționale, ce se va desfăşura în aceste zile la Școala Gimnazială „Sfântul Apostol Andrei” Buzău, echipele de elevi şi profesorii coordonatori vor parcurge cu bicicleta un traseu prestabilit şi vor răspunde la întrebări de circulaţie. Participanţii au de parcurs probe practice ce constau în parcurgerea cu bicicleta a unui traseu, într-un parc şcoală, unde este punctată cunoaşterea regulilor şi semnelor de circulaţie, precum şi modul de respectare a acestora. De asemenea, este testată şi îndemânarea în deplasarea cu bicicleta într-un poligon amenajat cu diferite obstacole. Ultima probă va fi cea teoretică şi va consta în rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări din legislaţia rutieră”, transmite IPJ Buzău.

În funcție de punctajele obținute de echipe la fiecare probă se va stabili și clasamentul final.

“După finalizarea probei teoretice, se va stabili clasamentul echipelor, iar miercuri, începând cu ora 10:00, va avea loc festivitatea de premiere a celor clasaţi pe podium. Chiar dacă regulile concursului spun că vor fi câştigători cei care au acumulat cel mai mare punctaj în urma parcurgerii probelor, în final toţi participanţii vor avea de câştigat prin experienţa şi cunoştinţele acumulate. Competiţia are ca obiectiv prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi elevii, prin formarea unui comportament rutier responsabil în rândul tinerilor, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie.”