Actualitate

Grădina cosmică, amenajată de un artist pasionat de geometria sacră. Unde se găsește

Spectacol din pietre, culori și forme. Este modul prin care un artist, pasionat de geometrie sacră, și-a transpus talentul în Grădina cu Artă a Centrului Aluniș. Este vorba despre o tânără care a realizat lucrarea ”Grădina Cosmică” care, pe lângă modul inedit prin  care înfrumusețează spațiul verde din curtea centrului, aduce și un mesaj profund.

”Încă o lucrare a poposit în Grădina cu Artă a Alunișului. Anya – Micuța Gardiană Cosmică este creată sau, mai bine spus, manifestată în plan real de către Sophia InLak ech, artist pasionat de geometria sacră. Lucrarea, care va rămâne în expoziția permanentă a Centrului de Artă, vine cu un mesaj: “Micuta Gardiana Cosmica ~ renasterea constiintei cosmice ~”, spun reprezentanții Centrului Aluniș, într-o postare pe Facebook.

În aceeași postare, la rândul său, tânăra artistă are un mesaj prin care explică ce reprezintă lucrarea sa.

”Zâmbesc. Sunt Bucurie. Sunt Recunoștință. Sunt Binecuvântare. Sunt visul adormit al străbunilor. Sunt mesagerul Păcii și al Iubirii. M-am întors pentru a reaminti oamenilor că, acolo, în pântecul cel mai îndepărtat al creației, nu mai există separare”

Astfel de lucrări spectaculoase sunt așteptate și în viitor, reprezentanții Centrului de Artă Aluniș anunțând că aceste acțiuni au rolul de a facilita accesul la artă și cultură și, în același timp, de a promova turismul în zona Aluniș Colți.

”Seria de rezidențe artistice menite să transforme grădina și pereții centrului într-o expoziție în aer liber presărată cu lucrări de artă va continua. Poți susține aceste rezidențe sponsorizând crearea uneia dintre lucrări sau pe toate”, este mesajul reprezentanților Centrului de Artă Aluniș.