Alertă Coronavirus Buzău

GRIJĂ PE UNDE MERGEȚI, CUM VĂ PROTEJAȚI! 29 de cazuri COVID-19 la Buzău! Crește numărul celor infectați

Situația epidemiologică de la nivelul județului înregistrează noi evoluții îngrijorătoare. Sâmbătă, Instituția Prefectului anunță 29 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, astfel bilanțul confirmărilor, de la începutul pandemiei, urcând la 941 de persoane confirmate pozitiv. Tot de la debutul crizei s-au înregistrat 26 de decese, în județul Buzău, în ultimele 24 de ore nefiind raportat niciun deces.

Printre pacienții confirmați în ultimele 24 de ore se află două persoane internate la secția Ojasca a Spitalului de Neuropsihiatrie și una internată la Săpoca. În secția Ojasca este declarat deja focar de coronavirus. Auoritățile și conducerea unității medicale așteaptă rezultatele testărilor efectuate în rândul personalului medical, fiind în lucru peste 40 de teste. Cu noul coronavirus a fost descoperită și o asistentă de la Spitalul CFR din Buzău.

Cei 29 de pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 1 și 87 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, Spitalul ”Victor Babeș” din București.

Pe măsură ce numărul îmbolnăvirilor crește, Direcția de Sănătate Publică și managerii de spitale analizează posiblitățile de suplimentare a numărului de locuri în secțiile COVID-19. Sunt două scenarii luate în calcul: transformarea Spitalului CFR în unitate dedicată pacienților COVID sau transformarea unui palier întreg al Spitalului Județean în spațiu destinat bolnavilor infectați cu noul coronavirus.