Actualitate

“Hai la marea PETscuială!’ Amplă acțiune de ecologizare la Siriu

Amplă acțiune de ecologizare pe Valea Buzăului. Reprezentanții Administratiei Bazinale de apă Buzau-Ialomița au pus la punct activitatea prin care își propun să strângă deșeurile întâlnite frecvent pe malul râului Buzău dar și într-o zonă turistică renumită, Siriu.

“Hai la marea PETscuiala!” este îndemnul lansat de organizatori voluntarilor care vor să se alăture echipelor și să ajute natura prin îndepărtarea unora dintre cele mai nocive deșeuri: cele din plastic. Din păcate, nu puține sunt persoanele care aruncă pe malul râurilor PET-uri sau, atunci când petrec la iarbă verde, “uită” sticlele goale pe iarbă. Toate acestea sunt luate de ape în urma ploilor, iar plasticul ajunge în râuri, consecințele fiind dezastruoase.

“Pentru că toti iubim Valea Buzăului și ne mândrim cu frumusețea Acumulării Siriu, ne-am gândit să oferim acestor ținuturi minunate o curățenie generală. Vă invitam duminica, 11 iulie 2021, sa petrecem impreuna o zi minunata, la o actiune de ecologizare a zonei raului Buzau in localitatile Patarlagele, Nehoiu si Siriu, dar si a acumularii Siriu. Actiunea se va desfasura in cadrul proiectul „Protectia cursurilor de apa pentru o Mare Neagra curata prin monitorizarea cu instrumente inovatoare de control si practici bazate pe natura în vederea reducerii sedimentelor si poluarii cu deseuri”, în care Administratia Bazinala de apa Buzau-Ialomita este partener alaturi de institutii si ONG-uri din Grecia, Turcia, Moldova si Armenia. Un obiectiv important al proiectului este cel de constientizare a populatiei privind colectarea selectiva a deseurilor, pentru reducerea cantitatii de plastice care ajung in Marea Neagra.”, anunță Apele Române Buzău Ialomița.

Voluntarii se vor strânge la Siriu iar apoi echipele vor lua la pas întreaga zonă pentru a strânge gunoaiele abandonate în mijlocul naturii.

“Duminică, la ora 11.00, se va da startul la marea PETscuiala pe Acumularea Siriu. Voluntarii vor fi organizati în echipe de catre organizatori la punctul INFO PETscuit de la Sistemul hidrotehnic Siriu.”