Actualitate SĂNĂTATE

IMAGINI INEDITE DIN SECȚIA PEDIATRIE! Micii pacienți, tratați într-o atmosferă de poveste

Moș Martin și ursulețul Panda sunt cei mai buni prieteni ai micilor pacienți care ajung, suspecți COVID-19, în izolatorul secției Pediatrie din Spitalul Județean Buzău. De altfel, aceeași atmosferă călduroasă și prietenoasă îi întâmpină pe toți copilașii care, din păcate, rămân internați în saloanele unității mediale. Totul a fost posibil ca urmare a unui proiect menit să înfrumusețeze saloanele secției Pediatrie.

”La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a fost iniţiat un proiect de voluntariat prin care s-a dorit înfrumuseţarea Secţiei Pediatrie. Pereţii saloanelor au fost „animaţi” cu personaje din basme și desene animate, atât de îndrăgite de către micuții pacienți. Un grup de 10 voluntari, dintre care doi studenţi de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași – Facultatea de Arte Vizuale și Design, şi 8 elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic „Spiru Haret” Buzău au pictat pereţii saloanelor cu personaje de poveste”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean Buzău.

Echipa de voluntari a fost coordonată de către Andreea Zaleschi, absolventă a Facultății de Arte Vizuale și Design – Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

„Am rezonat cu propunerea celor de la Spitalul Județean de Urgență Buzău de a picta pereții saloanelor din secția Pediatrie. Pentru mine, acest proiect a însemnat atât un joc artistic, cât și o provocare, fiindcă, pe lângă pensule și acrilice, lucrăm cu emoțiile. În ceea ce privește procesul de lucru, am colaborat cu o colegă de facultate, Andreea Zabulic, alături de care am realizat schițele preliminare și am dezbătut posibilitățile cromatice care s-ar potrivi cel mai bine ilustrațiilor, dar și cu o echipă de opt eleve de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, care au ajutat în realizarea lucrării murale într-un timp relativ scurt”, a spus tânăra coordonatoare.

La rândul ei dr. Gina Anica, mediul șef al Secției Pediatrie a spus că vrea ca prin acest proiect să aducă zâmbetul pe chipul micuților aflați în suferință.

„În calitate de beneficiar, vreau să mulţumesc voluntarilor care s-au implicat în acest proiect şi au adus zâmbetul pe chipurile copiilor, dar și conducerii spitalului, care ne-a sprijinit în acest demers. Copiii care vor ajunge în Secţia Pediatrie vor avea un mediu vizual mai plăcut, cu scene din povestile preferate sau din desene animate şi sper să suporte mai usor tratamentele şi timpul petrecut în secţie”, a spus dr. Gina Anica.

Proiectul va continua şi în Ambulatorul de Specialiate Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.