Actualitate

Imnul militarilor, lansat, în aplauzele a zeci de buzoieni, pe Platoul Dacia! „Un crez avem în noi, cei din Divizia 2, Oriunde-am fi, țara vom apăra” (VIDEO )

Seară de excepție trăită de militarii Diviziei 2 Infanterie ”Getica” dar și de zeci de buzoieni care au urmărit, cu emoție, concertul de gală oferit de muzicile militare din Garnizoanele Buzău, Focșani și Brăila. Evenimentul care s-a desfășurat pe Platoul Dacia a marcat împlinirea a 105 ani de la înființarea Armatei a 2-a. Momentul de maximă încărcătură emoțională a fost cel în care, sub bagheta moiorului Dănuț Cristian Vulpe, în centrul Buzăului, a răsunat, pentru prima dată, Imnul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

105 ani de istorie, sărbătoriți prin concerte de excepție susținute de Orchestra Militară din cadrul Diviziei 2 infanterie Getica. Prima întâlnire cu publicul buzoian a fost sâmbătă, iar momentul cultimant a fost atins luni seara, când pe Platoul Dacia a avut loc parada muzicilor militare din Garnizoanele Buzău, Focșani și Brăila.

Timp de două ore, zeci de buzoieni au aplaudat emoționați, muzicile militare recunoscute pentru repertoriul bogat dar şi pentru participările la festivalurilenaţionale şi internaţionale ale muzicilor militare.

Repertoriul a fost ales cu grijă și i-a purtat pe spectator pe ritmuri de muzică ostăşească, marşuri şi muzică de promenadă. Dintre melodiile care au răsunat pe Platoul Dacia amintim ”Venezia Marsch”, ”Valurile Dunării”, ”Hello Dolly”. De asemenea, pe scenă, alături de militarii din orchestra dirijată de maiorul Dănuț Cristian Vulpe au urcat și soliștii Mihai Răpeanu , Aurel Toma care au interpretat cunoscutele melodii ”Oameni” și ”Copacul”. Un adevărat spectacol au făcut și artiștii de la Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău care și-au sincronizat dansurile cu ritmurile muzicii militare. Momentul care a stârnit cele mai mari emoții a fost cel în care sub bagheta  moiorului Dănuț Cristian Vulpe a fost întrepretat Imnul Diviziei 2 Infanterie ”Getica”.

”Compoziția imnului a durat un an de zile. Versurile au fost scrise de domnul Corneliu Visan și reflectă istoria Armatei a 2 a, de-a lungul a cei 105 ani de existență”, a spus maiorul Dănuț Cristian Vulpe, responsabil de orchestrația Imnului Diviziei 2!

Seria evenimentelor dedicate aniversării celor 105 ani de la înființarea Armatei a 2-a, s-a încheiat astăzi, când militarii s-au mutat pe Calea Eroilor unde a avut loc o ceremonie militară și religioasă.

”Cu această ocazie, Divizia 2 Infanterie „Getica”, continuatoarea tradiţiilor de luptă ale Armatei a 2-a române a dorit să prezinte pe meleaguri buzoiene o frumoasă lecție de istorie la împlinirea a 105 ani de la constituirea, în august 1916, a marilor unităţi ale armatei române şi intrarea României în Marele Război pentru împlinirea idealului naţional. Evenimentul a fost un prilej de promovare a simbolurilor şi al tradiţiilor militare, cu o înaltă încărcătură emoţională, iar nobilul gest de a fi alături de noi la această aniversare va constitui o mare bucurie”, se arată în comunicatul trimis de reprezentanții Garnizoanei Buzău.