Actualitate

(VIDEO) Acum pe DN2 E85! S-a activat Planul Roșu de intervenție. Ce se întâmplă

S-a dat alarma pe Șoseaua Morții. Un apel la 112 a anunțat un accident grav pe DN285, în zona Auto –Valmi. Pompierii, polițiștii, jandarmii și mai multe echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță au ajuns la locul tragediei. La nivelul județului s-a decis activarea Planului Roșu de Intervenție. De asemenea, a fost convocat și Comitetului Local pentru Situații de Urgență Vadu-Pașii, iar la fața locului este nevoie și de o echipă de la Direcția de Sănătate Publică.

Din fericire, este scenariul celui mai amplu exercițiu desfășurat de forțele de intervenție din județul Buzău. Timp de două ore, în intervalul 12.00-14.00, ISU Buzău organizează un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren cu tema ”Managementul integrat al intervenţiei serviciilor profesioniste în cooperare cu alte forţe pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă” determinată de un accident în activităţi de transport rutier cu punerea în aplicare a Planului roșu de intervenție – pe DN 2 E85, km 118, în zona AUTO-VALMI (dezmembrări auto), comuna Vadu Pașii, exercițiu ce va cuprinde mai multe situaţii tactice.

”Exerciţiul are ca scop antrenarea structurilor specializate de intervenție și dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat sub coordonarea prefectului judeţului Buzău în calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, verificarea viabilităţii sistemului informaţional-decizional la nivelul structurilor angrenate în cazul producerii unui astfel de eveniment, verificarea concepţiei de acţiune şi cooperare la nivel judeţean, precum și verificarea modului de răspuns al tuturor instituţiilor cu atribuţiuni în managementul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivelul judeţului”, au explicat reprezentanții ISU Buzău.

La exerciţiu vor participa forţe şi mijloace din cadrul Instituției Prefectului județul Buzău, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, UPU-SMURD Buzău, Serviciului de Ambulanţă Judeţean Buzău, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău, Direcției de Sănătate Publică Buzău și Comitetului Local pentru Situații de Urgență Vadu-Pașii .