Actualitate

În ce stare sunt cei doi frați care au fost bătuți crunt la Căldărăști

Sursa foto stirileprotv.ro

Cei doi băieți sechestrați și bătuți crunt la Căldărăști, la sfârșitul săptămânii trecute, se simt bine, iar în câteva zile vor fi externați. Este vestea bună care vine de la Spitalul Județean Buzău, unde cei doi i-au îngrozit pe medici când au ajuns la spital. După ce au scăpat din casa în care au fost ținuți cu forța și bătuți Cei doi frați, unul de 13 ani, celălalt de 16 ani, aveau traumatisme grave, după ce fostul concubin al surorii lor i-a obligat să muncească o zi întreagă, la la final, când au vrut să plece, i-a sechestrat și i-a bătut.

“Copilul în vârstă de 13 ani a suferit policontuzii, multiple echimoze la nivelul toracelui și abdomenului, iar celălalt copil în vârstă de 16 ani a suferit policontuzii, traumatism toracic, fracturi costale și pneumotorax”, spune Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

Din fericire, acum ambii băieți se simt bine.

“La acest moment, starea de sănătate a celor doi minori în vârstă de 13, respectiv 16 ani este una bună. Pe parcursul internării în secția de Chirurgie Infantilă, aceștia au prezentat o evoluție favorabilă, fiind atent monitorizați din punct de vedere medical. În zilele următoare cei doi minori vor fi externați”.

Agresorul și un complice al său au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

“La data de 29.09.2022 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele au solicitat arestarea preventivă a 2 inculpați, primul fiind cercetat sub aspectul comiterii a două infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegalprecum șia două infracțiuni de supunere la muncă forțată sau obligatorie,  iar cel de-al doilea fiind cercetat sub aspectul comiterii a două infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, a două infracțiuni de supunere la muncă forțată sau obligatorie,precumși o infracțiune de lovire sau alte violențe.Judecătoria Pogoanele a admis solicitarea Parchetului, dispunând arestarea pe o durată de 30 de zile”, se menționează într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.