Actualitate POLITICĂ SPORT

ÎN SFÂRȘIT, NEAGU CONSENS CU TOMA. Pe subiectul Gloria, cei doi șefi ai Buzăului au căzut de acord. Neagu: ”Aici, domnul primar are dreptate”

Președintele  Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a abordat, joi, la finalul ședinței miniparlamentului județean subiectul Gloria, echipă simbol a Buzăului, pe care Primăria nu o va mai finanța dincolo de momentul finalului de campionat.

Neagu și-a arătat  disponibilitatea de a se implica în finanțarea echipei, cu votul consilierilor județeni, însă a precizat clar că nu va putea face asta decât dacă statutul Gloriei Buzău se schimbă și  va ieși de sub tutela Primăriei. Fiind un club municipal, Consiliul Județean nu poate finanța echipa, de aceea trebuie găsite alte pârghii, dar și un investitor care, alături de autoritățile locale, să poată sprijini formația din Crâng.

” Nu pot judeca eu ce se întâmplă la Gloria, probabil, au creionat bugetul și au văzut că nu mai pot fi susținute anumite cheltuieli. Eu sunt dispus, cu votul Consiliului Județean pe care cred că l-aș putea obține, sunt dispus să devenim parteneri loiali în proiectul  Gloria Buzău”.

Pe de altă parte, Neagu  l-a aprobat pe primarul Toma care a spus că nu mai pot fi investite fonduri într-o echipă care nu poate evolua în  eșalonul superior, lucru stabilit de regulamentele sportive în cazul formațiilor care sunt finanțate doar din bugetul local.

” Domnul primar a avut dreptate. Gloria Buzău, cu statutul pe care-l are, nu poate promova. Are dreptate. Și atunci, trebuie să găsim alte soluții.  Pe de altă parte, Consiliul Județean nu poate finanța o echipă care e CSM, trebuie găsit un partener privat, și atunci ne putem implica. Eu sunt dispus să stăm de vorbă, să facem tot ce se poate să putem merge mai departe. Sunt dispus să intrăm în acel parteneriat în condiții corecte, dar să existe un cadru legal.”

Tot miercuri, președintele Consiliului Județean Buzău a anunțat că a alocat bani, deși mai puțini ca până acum, pentru echipa de băieți Handbal Club și pentru Metalul Buzău, pentru ca cele două formații să și poată continua activitatea.

Citește despre Gloria Buzău și AICI