Actualitate

Incendiile de vegetație uscată fac moarte de om! O femeie a fost găsită carbonizată, la Mărgăritești

Inevitabilul s-a produs, iar incendiile de vegetație uscată, care au devenit un adevărat fenomen în județ în ultima vreme, au făcut o victimă. Este vorba despre o femeie de 73 de ani, care a fost găsită carbonizată în extravilanul satului Mărgăritești, acolo unde focul a făcut prăpăd în week-end.

Arderea vegetației uscate a mobilizat tot satul, în week-end, pentru că flăcările s-au extins, alimentate de vântul puternic. Tragica descoperire a fost făcută de săteni, dar deocamdată nu se știe exact ce s-a întâmplat.

“Au participat mai mulți la stingerea incendiului, să nu se extindă, inclusiv fiul dumneaei. Și în timp ce stingeau au găsit-o acolo, lângă un mărăciniș. O fi încercat să stingă incendiul și dumneaei, nu se știe, dar au găsit-o acolo, a cuprins-o focul și a omorât-o”,  a declarat, pentru Șansa News, directorul Direcției Silvice Buzău, Constantin Moiseanu.

Potrivit acestuia, trupul carbonizat al femeii a fost descoperit în apropierea locuinței sale, în extravilanul satului Mărgăritești, în zona Ocolului Silvic Vintilă-Vodă.

Poliția a deschis un dosar de cercetare penală pentru moarte suspectă. Anchetatorii așteaptă rezultatul necropsiei, medicii legiști urmând să stabilească exact cauza decesului.

În week-end, pompieri și voluntari au luptat ore în șir cu flăcările care au cuprins suprafețe însemnate de teren în urma incendierilor de vegetație uscată. Șansa News a scris despre acestea aici, aici și aici.