Actualitate

INSPECTORATUL DE STAT ÎN CONSTRUCȚII: “Pasajul subteran de la Gara Buzău trebuie reabilitat de urgență”

Pasajul subteran de la Gara Buzău trebuie introdus de urgență într-un program de reabilitare! O spun experții tehnici din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții, care au mers pe teren și au analizat starea în care a ajuns pasajul tranzitat zilnic de un număr însemnat de persoane.

Faptul că pasajul prezintă grave probleme la structura de rezistență și trebuie urgent consolidat, pentru că altfel viețile trecătorilor sunt puse în pericol, a fost semnalat încă de anul trecut, când Primăria Buzău a cerut efectuarea unei expertize pentru a se stabili gradul de afectare a pasajului. Expertiză care a scos la iveală probleme grave la structura pasajului. Cum însă proprietarul obiectivului, CFR, a anunțat că nu poate demara lucrări în această perioadă, pentru că pasajul este inclus într-un proiect mai amplu, care trebuie să își urmeze cursul, Prefectura Buzău a cerut ajutorul Inspectoratului de Stat în Construcții. Experții au mers și au verificat cât de afectat este pasajul de la Gara Buzău. Au ajuns la concluzia că se impun lucrări urgente de reabilitare structurală și funcțională la acest obiectiv. Experții au transmis proprietarului pasajului, CFR, concluziile și soluțiile identificate pentru consolidarea pasajului și au stabilit și termene clare de punere în aplicare a acestor măsuri.

Astfel, până la data de 26 februarie, Sucursala Regională de Căi Ferate Galați trebuie să pună în aplicare măsurile imediate dispuse de experții tehnici, în vederea prevenirii unor accidente cu urmări grave- victime omenești sau pagube materiale.

Pe de altă parte, aceiași specialiști cer proprietarului pasajului subteran de la Gara Buzău ca până în data de 4 mai 2021 să ia măsurile necesare pentru introducerea pasajului, în regim de urgență, într-un program de reabilitare structurală și funcțională, cu menținerea viabilității acestuia și asigurarea realizării lucrărilor de intervenții.

Detalii despre situația pasajului subteran de la Gara Buzău găsiți și AICI.

Mica Publicitate