Actualitate

Lămpile de pe stâlpii din oraș, date jos una câte una și înlocuite cu unele moderne. Se întâmplă în tot orașul

Un sistem de iluminat public modern, cu lămpi LED, pentru siguranța locuitorilor orașului pe timpul nopții, dar și pentru costuri reduse cu energia. Sistemul de iluminat public din municipiul Buzău va fi schimbat radical în următoarele. Toate lămpile vechi de pe stâlpii din oraș, cu un consum ridicat de energie, vor fi schimbate cu lămpi LED, adică lămpi care să asigure lumina necesară pe străzi pe timpul nopții, dar care au și un consum redus, ceea ce va însemna o reducere substanțială a cheltuielilor cu iluminatul public în municipiu.

Recent, primarul Constantin Toma a anunțat că municipalitatea a obținut 5 milioane de lei de la Fondul de Mediu în vederea modernizării sistemului de iluminat. Prima arteră vizată a fost Bulevardul Unirii.

Rând pe rând, toate străzile din oraș vor beneficia de iluminare cu lămpi  LED inteligente. A fost semnat  ordinul de începere a lucrărilor pentru înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat din municipiul Buzău.  Vor fi schimbate peste 6.000 de lămpi vechi, cu un consum ridicat de energie electrică. Autoritățile estimează că după schimbarea tuturor becurilor, factura la energia pentru iluminatul public va fi mai scăzută cu 50%. În plus, sunt prevăzute și lucrări de extindere a rețelei sau de înlocuire a unor stâlpi vechi.

“Acest sistem cu lămpi LED asigură și un iluminat mult mai intens, dar și economie de energie electrică. Am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru înlocuirea tuturor lămpilor din tot municipiul. Sper ca în câteva luni tot Buzăul să fie iluminat așa cum se întâmplă deja pe Unirii. Odată cu finalizarea acestui proiect, până la jumătatea anului viitor, ne așteptăm să avem și o reducere a consumului de energie electrică de cel puțin 50% ”, a subliniat primarul Constantin Toma.