Actualitate SĂNĂTATE

Maraton de vaccinare anti-COVID pentru copiii de peste 16 ani. Unde se vor putea vaccina adolescenții din Buzău

Maratonul vaccinării adolescenților. Se întâmplă în zilele de 31 mai și 1 iunie, când cu prioritate vor fi vaccinați adolescenții cu vârste de peste 16 ani.

La Buzău se fac pregătiri pentru ca pe 31 mai și pe 1 iunie, elevii care vor dori să se vaccineze anti-COVID să o poată face cu prioritate. Adolescenții se vor putea vaccina în centrul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, la fluxul de vaccinare cu serul de la Pfizer.

” Noi gândim să fie un flux destinat în exclusivitate lor, îi așteptăm în cele două zile în programul de 800-.22-23 după care  vom continua această actuivitate în centrele pe care le avem, poate și la nivelul școlilor dacă această idee e agreată, acolo unde există  cabinetele de medicină școlară și medic, având în vedere că  toți medicii școlari au participat la actiuni de vaccinare si stiu despre ce e vorba, cred că lucrurile ar sta foarte bine așa.  Dar vom vedea. Văzând și făcând.  Unul din cele două fluxuri de pe Bălcescu, cu serul de la Pfizer, va fi rezervat doar copiilor în cele două zile”, a declarat medicul Carmen Scîntei, coordonatorul campaniei de vaccinare de la Buzău.

De altfel, tot mai mulți tineri se  vaccinează împotriva COVID-19.

La Buzău, Inspectoratul Școlar Județean a strâns zilele trecute datele din fiecare școală din județ. Cifrele arată că în Buzău, peste 700 de tineri cu vârsta între 16 și 18 ani au fost vaccinați până acum, în timp ce alți circa 650 și-au exprimat intenția de a fi imunizați în perioada imediat următoare. Este vorba despre 350 copii cu vârsta între 16 și 18 ani, și alți 300 care au împlinit vârsta majoratului.