Actualitate

Mesaj ferm al ministrului Educației: ”Nu se justifică trecerea în online a sistemului de învățământ”

frig in scoala

După ce mai multe instituții de învățământ din țară au anunțat că intenționează să reducă orele de curs ori chiar să treacă la orele online pentru a reduce consumul de energie electrică și gaze naturale, de teama facturilor greu de plătit, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a convocat o ședință de urgență cu inspectorii generali din toate județele. Potrivit ministrului, primarii și directorii școlilor nu au nici un motiv să se teamă, pentru că buna funcționare a unităților de învățământ va fi asigurată. Practic, indiferent de prețurile ce vor fi în iarnă la energie, diferența va fi asigurată de la bugetul de stat, a dat asigurări ministrul liberal.

”Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile. Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia! Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a transmis azi ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.