Alertă Coronavirus Buzău Social

MESAJUL CONDUCERII CĂMINULUI DE BĂTRÂNI AL.MARGHILOMAN, DECLARAT FOCAR DE COVID-19: “Trecem prin cea mai grea perioadă. Nu mai aruncați cu pietre”

Conducerea Complexului de Servicii pentru Persoane Vârstnice Al.Marghiloman din Buzău, azil declarat focar de coronavirus după confirmarea cu Covid-19 a 35 de persoane, 27 beneficiari și 8 angajați, a transmis sâmbătă un mesaj în care descrie cum au lucrat angajații acestei unități de la debutul pandemiei, relatând și că azilul traversează acum cea mai grea perioadă de la înființare. În mesajul postat pe facebook, conducerea centrului precizează că angajații au lucrat în schimburi, stând în unitate timp de 2 săptămâni, tocmai pentru a evita situația ca personalul să contracteze virusul și să-l împrăștie apoi printre beneficiari. Iar de fiecare dată, la intrarea în tură, angajații au fost testați. Reprezentanții căminului Al.Marghiloman transmit că nu-și explică de unde și cum a intrat virusul printre beneficiari și îndeamnă la rugăciune pentru ca bătrânii pozitivi să treacă prin boală cu bine. Iată mesajul integral al conducerii Complexului de Servicii pentru Persoane Vârstnice Al.Marghiloman din Buzău:

“Caminul nostru trece in aceste zile prin cea mai grea situatie din existenta sa.
Nu vom raspunde direct informatiilor care tot apar in spatiul public, caci fiecare dintre cei care fac afirmatii, o fac printr-un filtru propriu.
Echipa Complexului lucreaza din data de 01.04.2020 in doua grupe distincte – nu ne-am intalnit toti niciodata in ultimele 5 luni. Am implementat aceasta masura inainte ca ea sa devina obligatorie prin lege.
Echipamentul de protectie a fost asigurat in permanenta, la fel si substantele dezinfectante pentru spatii si pentru uzul personalului.
Avem zona de triaj separata de cladirea unde sunt cazati beneficiarii si accesul persoanelor din exterior a fost restrictionat in toata aceasta perioada.
Circuitele din interiorul institutiei au fost stabilite prin proceduri interne iar personalul a fost intruit si a lucrat in permanenta conform normelor.
Am fost testati la fiecare inceput de tura si niciodata nu au fost depistate persoane pozitive. Pana pe data de 14.
Atunci CUM ?
Este intrebarea care ne framanta si pe noi, de o saptamana.
Este usor sa arunci cu pietre de pe partea cealalta a gardului. Dar pietrele lovesc in oameni care, in ultimele 5 luni, si-au dedicat timpul doar serviciului.
Am fost si suntem in continuare izolati departe de familii, muncim in conditii similare unui spital, poate si mai stricte, suferim alaturi de fiecare dintre oamenii pe care ii ingrijim de ani de zile.
Momentan ne rugam bunului Dumnezeu sa fie si el alaturi de noi. Sa depasim cu totii acest cosmar si sa ii avem alaturi pe toti batranii din camin.
Decat pietre, poate o rugaciune ar face mai mult.”