Actualitate

Mesajul prefectului Țiclea după revolta părinților de la Școala 11:”IȘJ să intervină urgent. Trebuie asigurat un dialog real cu părinții pentru a fi găsite soluțiile potrivite”

O primă rundă de discuții s-a purtat astăzi între conducerea Școlii 11 și reprezentanții părinților în încercarea de a găsi cea mai bună soluție pentru cele două clase pregătitoare în sistem step-by-step, pentru care nu au fost identificate spații disponibile în școală. Au fost analizate mai multe variante pentru amenajarea sălilor de clasă dar pentru moment nu s-a ajuns la nicio concluzie.

“Hotărârea finală nu s-a luat, deși s-au purtat discuții cu părinții. Cu toții urmărim să se găsească soluția optimă. IȘJ a lăsat doamnei director Mărculescu decizia de a veni cu variantele pentru cele 2 clase, alături de variantele propuse de părinți. Așteptăm ca doamna director să găsească împreună cu părinții cea mai bună soluție pentru ca toată lumea să fie mulțumită. Părinții au fost înștiințați la momentul respectiv că cele 2 clase de step nu vor învăța în incinta școlii pentru că nu există loc, oferindu- le posibilitatea să meargă la învățământul tradițional din unitatea respectivă”, a declarat, la Focus Tv, Daniela Vornicu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Buzău.

Pe de altă parte, prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, a intervenit după ce părinții copiilor s-au revoltat când au aflat că una dintre variantele de lucru este aceea ca cei mici să fie mutați într-o altă unitate de învățământ din oraș, respectiv Școala 16, din cartierul Micro V. Șeful de la Casa Albă a făcut un apel către conducerea învățământului buzoian să se implice de urgență pentru a rezolva problema de la Școala 11 cât mai repede.

“Până la momentul numirii în funcția de prefect, eu eram unul dintre reprezentanții părinților în Consiliul de Administrație de la Școala 11. În fiecare an am avut aceste discuții pe această temă, dar în fiecare an am găsit soluții pentru ca elevii de clasa zero să rămână în comunitatea de la Școala 11. Apelul meu către IȘJ este să intervină urgent la Școala 11. Este fals să o lăsăm pe dna Mărculescu să decidă ce vrea dânsa. Discuțiile trebuie să se poarte, hotărârile să se ia în Consiliul de Administrație. Mesajul meu către IȘJ este să se implice ca aceste decizii să meargă în CA, nu poate decide dna director Mărculescu singură.”

De asemenea, prefectul Țiclea a cerut conducerii Școlii 11 să se așeze la masa discuțiilor cu părinții elevilor și să analizeze cu maximă atenție fiecare variantă avută în vizor astfel încât să fie luată cea mai bună decizie pentru elevi.

“Invit la dialog cu părinții. Nu vă bateți joc de 50 de familii că așa vreți dvs. Azi s-a dat mesaj pe grup la 9:30 dimineață că după amiază la 13:00 va fi ședință. Păi, oamenii sunt la serviciu, ce dialog este acesta? Invit la un dialog real, soluții există. Se poate face clasă în bibliotecă, dacă este dialog, se găsesc și soluții.”

Detalii despre situația de la Școala 11, AICI.