Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

NOI DECESE ÎN RÂNDUL BOLNAVILOR COVID-19. Alți 54 de buzoieni au aflat că s-au infectat cu coronavirus

Aproape 60 de persoane din județul Buzău, atât bebeluși cât și adulți, au fost depistate cu infecție cu coronavirus. Conform Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, au mai fost confirmate 54 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. 13 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize iar alți 6 au fost confirmați în unități sanitare din alte județe.  Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 10 luni și 87 de ani. 4 dintre cei 54 de pacienți provin din căminul de bătrâni de la Breaza.

În total, în Buzău sunt 7631 de persoane confirmate cu COVID-19. 6426 de persoane au fost declarate vindecate. Pe de altă parte, numărul celor care pierd lupta pentru viață este în creștere. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3 decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:

-DECES NR. 196: pacient în vârstă de 85 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, etilism cronic, sevraj etanolic, fibrilație atrială.

-DECES NR. 197: pacient în vârstă de 95 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică, senilitate.

-DECES NR. 198: pacient în vârstă de 83 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea de sănătate s-a agravat progresiv, iar pacientul a decedat. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică, hepatită reactivă, boala cerebrovasculara, diselectrolitemie.