Actualitate

Noi sortimente de înghețată, retrase de la vânzare. Motivul: conțin o substanță cancerigenă. Lista sortimentelor, AICI

Noi sortimente de înghețată cu oxid de etilenă, o substanță periculoasă pentru organism, sunt retrase de pe rafturile magazinelor. După ce alarma a fost dată de producător, înghețata cu pricina este scoasă din magazine pentru a fi distrusă. Astfel de produse au ajuns în marile hipermarketuri din întreaga țară.

Duminică, 1 august, ANSVSA a anunțat retragerea mai multor sortimente de înghețată după ce în aditivul utilizat în prepararea acestui produs a fost identificat oxidul de etilenă. Lista sortimentelor retrase de la vânzare o puteți găsi AICI.

“Vă informăm că urmare a notificării primite din partea producătorului Froneri Franța, CARREFOUR ROMANIA SA a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolelor menționate mai jos. Motivul rechemării: prezența oxidului de etilenă în aditivul utilizat în fabricarea produselor – gumă de carruba.”

Toate persoanele care au cumpărat aceste sortimente sunt sfătuite să nu le consume ci să le returneze magazinului de unde le-au achiziționat.

“Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se menționează într-un comunicat de presă remis de ANSVSA.

Produse care conțin aceeași substanță cancerigenă au ajuns și în unitățile Metro Cash & Carry Romania. Acum, și acestea sunt retrase de la vânzare pentru a fi distruse. Lista, AICI.

În ultima perioadă, au fost retrase numeroase astfel de sortimente de înghețată, după ce s-a dovedit că produsul are în componență un aditiv numit roșcovă, contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa.

Detalii AICI.