Actualitate

O nouă veste bună pentru turismul buzoian! Stațiunea Sărata Monteoru și Ținutul Buzăului, incluse pe lista Destinațiilor Europene de Excelență

O nouă veste bună pentru dezvoltarea turismului în județul Buzău! Ținutul Buzăului și stațiunea Sărata Monteoru fac parte din Ruta Cultural Turistică a Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN) din România. Ruta este recunoscută și dezvoltată la nivel național de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, ruta a fost lansată oficial, aceasta cuprinzând 36 de destinații EDEN din România. Cu două destinații EDEN cuprinse în traseul propus, Buzăul se află în topul județelor în ceea ce privește numărul de locații prezente în rută.

„Proiectul EDEN a luat naștere în 2006, odată cu decizia Comisiei Europene de a promova destinațiile turistice non-tradiționale. S-au făcut demersurile necesare pentru turism rural, care au fost și în 2012. La acea vreme, Ținutul Buzăului era o poveste pe hârtie, nu recunoscut international, mă refer la UNESCO. Tema era turismul acvatic, Stațiunea Monteoru și atunci a obținut un loc 3, dar trebuiau făcute modificări. Potențialul său este inegalabil și a devenit o prezență din ce în ce mai vizibilă la nivelul turismului național și european, referindu-mă la întreg județul Buzău. Din 27 septembrie, Ținutul Buzăului și Sărata-Monteoru fac parte din cea mai nouă rută cultural turistică, recunoscută la nivel național de  de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Vom fi promovați de către toate forumurile naționale, mass-media, site-uri”, declară președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Concret, această apartenență la rută ajută enorm județul Buzău să se dezvolte din punct de vedere turistic, printr-o promovare la nivel național.