Actualitate

O nouă victorie obținută de polițiștii locali în lupta cu Primăria Buzău

Polițiștii locali din municipiul Buzău, cei care de circa 5 ani se luptă în instanță pentru a-și păstra locurile de muncă, după ce din noua organigramă aprobată de aleșii locali au fost tăiate sute de posturi, înregistrează o nouă victorie.

La 6 luni după ce Curtea de Apel Ploiești a dispus casarea primei sentințe de la Tribunalul Buzău, prin care judecătorii respinseseră acțiunea polițiștilor, și a retrimis cauza spre rejudecare instanței buzoiene, magistrații au venit cu o nouă decizie. La termenul de zilele trecute, judecătorii au dat câștig de cauză polițiștilor locali, dispunând, printre altele, anularea hotărârilor de Consiliu Local privind noua organigramă a Poliției Locale, și au dispus acordarea de despăgubiri fiecărui reclamant.

„Decizia Tribunalului Buzău se referă la două hotărâri de Consiliu Local, 93 și 94, date în 2017, prin care s-a stabilit organigrama Poliției Locale, hotărâri care au fost anulate. De asemenea, s-au acordat despăgubiri constând în daune morale de câte 2 500 lei pentru fiecare polițist local”, a declarat pentru șansanews.ro avocatul Oana Tănăsică.

O victorie importantă pentru polițiștii locali, dar nu definitivă. Decizia instanței poate fi atacată de autoritățile locale, astfel că, cel mai probabil, procesul va continua.

“E un nou succes al polițiștilor locali împotriva Primăriei Buzău. Nu este, însă, o soluție definitivă. Este cu drept de recurs în 15 zile. Sunt convinsă că Primăria Buzău va formula recurs, însă, hotărârea este favorabilă polițiștilor locali și este un succes de etapă. Va mai dura ceva timp până la soluția definitivă.”

Detalii despre acest caz, AICI.