Actualitate

(P) Cum să curățați tigăile antiaderente astfel încât să reziste ani de zile

Cu o îngrijire și o curățare corespunzătoare, tigăile antiaderente precum un set de tigăi Tefal pot rezista ani de zile. Folosiți aceste sfaturi pentru a curăța tigăile antiaderente pentru a le întreține și a le menține fără deteriorări.

Dacă doriți ca tigăile dvs. antiadezive să rezistă, este esențial să aveți grijă de ele. Tigăile antiaderente sunt adesea acoperite cu ceramică sau politetrafluoretilenă (cunoscute în mod obișnuit sub numele de Teflon sau PTFE) pentru a crea o suprafață alunecoasă care ajută mâncarea să alunece direct din tigaie. Acest lucru poate face ca gătitul și curățarea să fie mult mai ușoare, dar tigăile antiaderente necesită o îngrijire specială pentru a preveni zgârierea, exfolierea sau deformarea suprafeței lor.

Deși ar trebui să citiți întotdeauna instrucțiunile producătorului înainte de a curăța sau de a vă folosi, de exemplu, tigăi Tefal (acestea vor avea instrucțiuni specifice de îngrijire, care pot diferi de la o marcă la alta), am compilat câteva sfaturi generale pentru a vă păstra tigăile antiaderente în formă maximă. Țineți-le minte în timp ce sotați la aragaz, iar tigăile dvs. antiaderente vor rezista timp de ani de zile.

Cum să curățați tigăile antiaderente

Multe tigăi antiaderente sunt etichetate ca fiind sigure pentru mașina de spălat vase, dar veți avea cele mai bune rezultate dacă le spălați manual. Temperaturile fierbinți și detergenții folosiți în mașina de spălat vase pot distruge suprafața antiaderentă, așa că spălarea lor în chiuvetă este cea mai bună opțiune.

Pasul 1: Frecați și înmuiați cu apă cu detergent

Atunci când curățați tigăile antiaderente cum ar fi tigăi Tefal, nu trebuie să folosiți niciodată instrumente abrazive, cum ar fi vată de oțel, tampoane de curățat sau perii de frecat tari, care pot deteriora suprafața. De obicei, o frecare rapidă cu un detergent de vase blând și o cârpă moale sau un burete moale este suficientă pentru a curăța tigăile antiaderente. În cazul reziduurilor încăpățânate, poate fi necesar să înmuiați tigaia timp de câteva ore în apă caldă cu săpun înainte de a o freca ușor pentru a o curăța.

Pasul 2: Îndepărtați mizeriile încăpățânate și reîmprospătați

Dacă aveți de-a face cu ulei ars sau reziduuri alimentare lipite pe suprafață, adăugarea unui abraziv ușor vă poate ajuta să vă curățați tigăile antiaderente. Amestecați o cantitate mică de bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă și aplicați-o pe tigăi și oale Tefal. Frecați ușor cu un burete neabraziv pentru a îndepărta uleiul ars sau alimentele, apoi clătiți, uscați și reîmprospătați vasul cu un strat de ulei de gătit.

Cum să aveți grijă de tigăile antiaderente

Urmați aceste sfaturi pentru utilizarea de zi cu zi pentru a vă proteja acele tigăi Tefal de deteriorare și uzură.

1. Spălați și asezonați tigăile antiaderente înainte de utilizare.

Înainte de a folosi orice tigaie antiaderentă nou-nouță, spălați-o pentru a îndepărta orice reziduu de pe ambalaj. Folosiți apă caldă cu detergent de vase și uscați-o bine, apoi asezonați tigaia înainte de a găti. La fel ca și procesul pentru tigăile din fontă, asezonarea tigăilor antiaderente uniformizează orice imperfecțiuni sau pori din înveliș și vă va ajuta tigaia să dureze mai mult. Puteți asezona vasele de gătit antiaderente frecând ușor uleiul de gătit pe suprafață, apoi încălzind tigaia pe aragaz la foc mediu timp de două sau trei minute. După ce se răcește, ștergeți excesul de ulei cu un prosop de hârtie înainte de a o depozita.

2. Folosiți ustensilele de gătit potrivite.

Tigăile antiaderente din ziua de azi sunt mai durabile decât cele din trecut, dar tot trebuie să le tratați cu grijă. Nu tăiați niciodată alimentele cu un cuțit într-o tigaie antiaderentă (sau într-o ustensilă de copt) și aveți grijă să nu înjunghiați sau să zgâriați suprafața antiaderentă cu vreun vârf ascuțit. Tigăile antiaderente au devenit mai rezistente de-a lungul anilor, dar este încă posibil să ciobiți învelișul dacă nu sunteți atent. De obicei, ar trebui să evitați să folosiți ustensile de metal cu tigăile antiaderente. Lingurile din lemn și ustensilele din silicon ar trebui să fie întotdeauna sigure de utilizat și nu ar trebui să aibă margini ascuțite.

3. Nu supraîncălziți tigăile antiaderente.

Atunci când gătiți, puteți ajuta acoperirea antiaderentă să reziste mai mult timp dacă vă rezumați la foc mic și mediu. Căldura mare poate deteriora în timp învelișul, iar la temperaturi extrem de ridicate, Teflon, o marcă populară de înveliș antiaderent, poate elibera vapori potențial periculoși. Cu toate acestea, atingerea acestui nivel de căldură pe aragazul dvs. este destul de puțin probabilă.

Pentru a vă proteja tigaia antiaderentă, nu o încălziți în timp ce este goală; trebuie să existe întotdeauna ulei, apă sau alimente în tigaie înainte de a porni arzătorul. Acest lucru va ajuta acoperirea antiaderentă să dureze mai mult timp și are avantajul suplimentar de a servi drept indicator de temperatură.

 

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian