Actualitate

Sunt sau nu soluții ca DN2 să nu mai fie ”șoseaua morții”? Gabriel Avrămescu: ”Aștept lămuriri de la Ministerul Transporturilor”

Sursa foto ISU Ialomița - arhivă

Nu e zi în care pe DN2 E85, singura șosea care face legătura dintre Moldova și Capitală, cel puțin până ce autostrada A7 va fi gata, să nu fie înregistrate accidente de circulație, unele grave, soldate cu moți și răniți care rămân infirmi pe viață.

Doar în ultima lună, după cum arată statisticile, au avut loc, în medie, câte două accidente grave săptămânal pe DN2, doar pe raza județului Buzău. Cauzele sunt multiple, dar dintre toate se detașează clar viteza și indisciplina conducătorilor auto în trafic. Șoseaua nu are decât o bandă pe sens și un acostament mai larg, dar traficul se desfășoară, în mod greșit, ca și cum ar avea câte două benzi pe sens. Sunt porțiuni unde DN2 are în total 4 benzi, dar sunt scurte și doar din loc în loc de-a lungul șoselei. Pe porțiunile respective însă numărul accidentelor nu este la fel de mare ca în rest, mai ales că, de curtând, au apărut și separatoare de sens.

Deputatul PNL de Buzău, Gabriel Avrămescu, a făcut demersuri pentru lărgirea șoselei europene la patru benzi pe porțiunile cele mai aglomerate și periculoase din Buzău, iar Ministerul Transporturilor a dispus și început și o expertiză tehnică în acest sens. Nu se mai știe însă nimic: dacă aceasta s-a finalizat, care este rezultatul și, mai ales, dacă există prevederi bugetare pentru resistematizarea șoselei. Tocmai de aceea, parlamentarul buzoian cere public lămuriri cu privire la situația DN2.

”Am solicitat de mai multe ori Ministerului Transporturilor soluții pentru a fi evitate astfel de tragedii. Până acum nu s-a întâmplat nimic concret.  În vara acestui an a început o expertiză tehnică pentru extinderea șoselei dintre Mărăcineni și Oreavu la patru benzi, câte două pe sens. Am întrebat Ministerul Transporturilor care este rezultatul acestei expertize, dacă se poate extinde șoseaua măcar pe acest tronson și, cel mai important, în cât timp vom putea circula pe câte două benzi pe sens.

Mă aștept că Ministerul Transporturilor să fi alocat bani în bugetul din 2023 pentru implementarea unor măsuri de siguranță rutieră, de extindere a șoselei și instalarea unor parapete de beton între sensurile de mers. Aceste investiții sunt absolut necesare și pot salva vieți. Probleme sunt pe mai multe porțiuni din DN2E85 așa că aștept lămuriri de la Ministerul Transporturilor prin care să ne spună clar care sunt investițiile de pe DN2E85 cuprinse în bugetul pentru anul viitor”, a scris, pe Facebook, deputatul Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău.

Deputatul PNL de Buzău a adresat o interpelare ministrului Transporturilor cerând informații despre situația DN2E85. Textul integral, AICI.