Actualitate

Patru primării din județ, amendate cu zeci de mii de lei! Ce reguli au fost încălcate

Amenzi usturătoare pentru patru primării din județul Buzău după ce localnicii au alertat autoritățile că se încalcă legea. Este vorba despre edilii din Pogdoria, Cochirleanca, Pogoanele și Colți care au fost sancționați de comisarii Gărzii de Mediu pentru că în localitățile respective s-au incendiat gunoaiele deși acest lucru nu este permis prin lege.

După faptă și amendă. Cu asta s-au ales reprezentanții UAT-urile din cele patru comune care au primit în total o sancțiune de 60.000 de lei pentru incendierea deșeurilor și resturilor vegetale.

”În ultimele zile, comisari de mediu din cadrul GNM-CJ Buzău au costatat, că pe raza mai multor comune, sunt incendiate deșeuri și resturi vegetale în amestec cu alte categorii de deșeuri. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale reprezentanților UAT- urilor Podgoria,Cochirleanca,Pogoanele,Colți, amenzi în valoare de 60.000 lei pentru încălcarea dispozițiilor legale privind Lg 211/ 2011 privind regimul deșeurilor cât și a Lg.104/2011 privind calitatea aerului inconjurator”, se arată în comunicatul emis de Garda de Mediu Buzău.

La rândul lor, primarii spun că nu era vorba de o cantitate mare de gunoi, însă localnicii au reclamat incendiile și așa s-au trezit cu organele de control în comuna lor.

”Au fost niște resturi gunoaie abandonate și le-am incendiat și a reclamat cineva și..Au fost doi metri cubi de gunoi. A venit Garda de Mediu și ne-a sacționat”, a Ștefan Gheorghe spus primarul din Colți.

”A fost un mic încendiu într-o zonă la ișierea din satul Căldărăști unde era niște gunoi de grajd. A venit de la Buzău, dar nu era cazul nu a fost cine știe ce. A fost un cetățean care a sunat la ISU”, a spus Florin Dumitrașcu, primarul din Pogoanele.

După ce vor achita amenda, primarii vor fi nevoiți să cărățe zona.

”Au fost dispuse măsuri de salubrizare urgenta a terenurilor afectate de depunerile de deșeuri, interzicerea arderii deșeurilor cât și de informare a tuturor locuitorilor de prevederile legale în acest domeniu”, au dispus comisarii Gărzii de Mediu.