Actualitate

Primele declarații ale pompierilor care au luptat cu focul în Grecia! În exclusivitate, la Focus TV

Au luptat cu focul într-o țară străină dar au simțit aceeași apreciere ca atunci când misiunea lor se desfășoară pe plaiurile țării natale! La doar câteva zile de la revenirea în țară, pompierii buzoieni și-au deschis sufletele și ne-au mărturisit, în exclusivitate, impresiile care i-au marcat după această experiență. Ne-au povestit momentele grele, ne-au vorbit despre riscurile la care au fost supuși și ne-au împărtășit sentimentele pe care le-au avut de fiecare dată când auzeau ”mulțumesc” din partea celor rămași fără un acoperiș deasupra capului.

“A fost o misiune ca oricare alta pentru noi. Ne-au impresionat oamenii care erau mândri de noi și care nu știau ce să ne mai aducă pentru a ne mulțumi.  Și ne simțeam datori să facem ceva pentru binele pe care și ei ni-l făceau nouă”.

Sunt primele declarații făcute de pompierii din Buzău după întoarcerea din Grecia, acolo unde timp de 10 zile au luptat fără încetare pentru a stinge incendiile devastatoare.    Plutonier adjutant șef Vasile Iacob, plutonier adjutant șef Nicu Taman și plutonier adjutant șef Marian Jegu au povestit în exclusivitate pentru Focus TV și șansanews.ro cum localnicii greci erau tot timpul alături de ei, le aduceau apă sau alimente, în încercarea de a le mulțumi pentru efortul depus.   Un moment dificil a fost cel în care au aflt că unul dintre pompierii greci care lupta alături de ei pentru stingerea incendiilor provenea dintr-un sat care fusese distrus de foc în timp ce el era departe de casă, de familie, pentru a lichida flăcările din alte zone.

Și-au îndeplinit misiunea cu succes și s-au întors cu bine alături de cei dragi. Luni au revenit acasă, la Buzău.

Au trecut câteva zile de când au încheiat misiunea în Grecia însă emoțiile specifice unei misiuni, poate unice în viață, sunt la fel de intense ca la început. Au trecut prin momente extrem de dificile, dar au trecut peste orice greutate în momentul în care au văzut cum sunt priviți de localnici: ca niște adevărați salvatori cărora grecii nu știau cum să le mai mulțumească.

Mai multe dezvăluiri ale salvatorilor care au mers în Grecia să ajute la stingerea incendiilor devastatoare, miercuri, 18 august, la Focus Tv. Pentru prima dată de la revenirea din Grecia, 3 dintre cei 10 pompieri care au luptat cu flăcările merg într-un studio de televiziune pentru a povesti despre experiența de care au avut parte, despre greutățile întâmpinate. 3 pompieri de la ISU Buzău vor fi în studioul Focus Tv, în emisiunea Focus News, cu începere de la ora 18:00.