Actualitate

Pensionări în magistratura buzoiană. Două dintre cele mai cunoscute judecătoare de la Tribunalul Buzău au ieșit la pensie

Două dintre cele mai cunoscute judecătoare din Buzău ies din sistem după zeci de ani de activitate. Eugenia Pușcă și Angelica Miu, ambele judecător la Tribunalul Buzău, ies la pensie începând de joi, 15 iulie 2021.

Judecator Angelica Miu

Recent, Eugenia Pușcă și Angelica Miu au depus cereri de ieșire din magistratură prin pensionare, solicitări care, la finele lunii iunie, au fost aprobate de către Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Iar joi, 15 iulie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcție a celor două. Astfel, Eugenia Pușcă, judecător și președinte al Secției I civilă a Tribunalului Buzău a fost eliberată din funcție după ce a decis să se pensioneze, la fel și Angelica Miu,  judecător cu grad profesional la aceeași secție a Tribunalului.

Judecator Eugenia Pușcă

Eugenia Pușcă are 60 de ani și se afla la al doilea mandat de președinte al Secției I civilă a Tribunalului Buzău, una dintre secțiile cu cel mai mare volum de muncă. De-a lungul carierei a dat sute de sentințe în diverse dosare. Acum, ajunsă la vârsta la care putea să se pensioneze, a decis să iasă din magistratură, deși avea posibilitatea să rămână în funcție pentru încă 10 ani. Judecătoarea Eugenia Pușcă a ales ca după zeci de ani de carieră să aloce mai mult timp familiei și să se pensioneze pentru a putea fi alături de cele două nepoțele ale sale.